5 начина да носите риза, без да изглеждате сухарски

Мъжката риза е най-лесния начин да спечелите сърцето на една жена. Или пък да започнете работа, да спечелите важна сделка и изобщо – мъжката риза е лесен начин да бъдете най-добрата версия на себе си. В последно време обаче мъжката риза като че ли се възприема като „скучна“ или „сухарска“ дреха. Това съвсем не отговаря на истината. Има много начини, по които можете така да комбинирате една хубава мъжка риза, че да изглеждате супер стилно, без да е сухарско.

Риза със сако

Това, разбира се, е класическият начин да носите риза. Изгладена добре, тя е като основата, на която да изпъкне добре ушитият ви костюм. Можете да замените официалните обувки с кецове, ако искате да внесете щипка настроение във външния си вид.
Избягвайте ризите с натрапчив десен, ако поводът е официален или бизнес.

Риза с блейзер

Тук вече даваме воля на въображението. Блейзерът е нещо като сако във ваканция. С едно копче и най- често в син цвят, удобната кройка на този вид сако го прави предпочитана дреха за свободното време. По тази причина мъжката риза, която ще носите под блейзера, може да е с по-свежи шарки, може да я оставите да пада свободно над панталона и можете да загънете маншетите на ризата върху ръкавите на блейзера, изобщо – можете да изглеждате готино по много начини, ако решите да комбинирате риза и блейзер.
Колкото до обувките – кецове, официални обувки, леки еспадрили, ако е лято.

Риза с елек

Хубава и стилна комбинация за по-топлите дни. От модела на елека зависи дали ще имате по-официален или по-спортен вид.
Разбира се, законът в модния свят повелява да съчетавате спортна риза със спортен елек и официална риза с официален елек.

Риза върху тениска

В тази комбинация ризата се превръща във „връхна“ дреха. Такава визия е подходяща за почивните дни, за дните, в които ви се иска да сте по-неглиже и над нещата. Ако си спомняте, с разкопчана риза върху тениска ходехме през 90те, но можете да сте сигурни, че и през 21 в това е приятен начин да се облече един мъж.

Риза и пуловер с V-образно деколте

Много стилен и в същото време незадължаващ начин да се облечете. Изберете риза с твърда яка и немного дебел пуловер. Ръкавите може да вдигнете леко нагоре, за да покажете маншетите. Тази комбинация позволява и да сложите вратовръзка, ако поводът е по-официален.

И за финал да припомним няколко характеристики на хубавата риза:
Хубавата мъжка риза трябва да е по мярка – платките на раменете да са точно на мястото си, а на
дължина да стига до средата на ципа на панталоните. Ръкавите трябва да стигат до началото на дланта при свободно отпуснати надолу ръце.
Мъжката риза за бизнес повод трябва да е с високо съдържание на памук, без лъскавина, с дребни, стилни елементи.
Парти-ризите е добре да са вталени, защото ще са главният герой във външния ви вид. Бъдете смели, когато избирате десена, но и се уверете, че ризата ви ще е с високо съдържание на памук за супер комфорт.

Ако се колебаете дали да втъкнете тениската в панталона или да я оставите да виси отвън, правилото е просто – при официални случаи е вътре, при неофициални – отвън. Най-различни видове мъжки ризи можете да откриете на сайта на Bolf.

Коментари

коментара