Кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ – СДС на Литургия в трънското село Лева река

Кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ – СДС присъстваха днес на Архиерейска света Литургия, оглавявана от Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, по случай празника на манастира „Св. Четиридесет мъченици“ в село Лева река, община Трън.

Свещи за здраве и успех в храма запалиха водачът на листата министър Кирил Ананиев, министърът на правосъдието Десислава Ахладова, която заема второто място, и кандидатите за народни представители Светослав Кирилов, инж. Емил Костадинов, Александър Александров, д-р Александър Александров, Стефан Маринов и Христина Георгиева.
На духовния празник беше направен и тържествен водосвет за рехабилитиране на асфалтовия път от разклона на главното шосе до манастира. Стойността на проекта е 290 000 лв. От тях 200 хил. лв се финансират по Програмата за развитие на селските райони.

В края на миналата година правителството отпусна на Община Трън 150 000 лв. С тях ще се направи основен ремонт на водопроводната мрежа и ще се ремонтира каптажът в село Лева река за 60 000 лв. Включени са и 90 000 лв за ремонт на част от пътна мрежа на селото към участъка на манастира. Това е поредното доказателство, че правителството на Бойко Борисов не спира да помага за възстановяването на духовния живот в страната.

„За вярата хората дават повече от себе си и държавата ще продължи да подкрепя тази политика. През месец февруари правителството отпусна още 2 200 000 лв на община Трън за довеждащ водопровод. И 1 790 000 за ремонт и изграждане на подпорни стени на моста в кв. „Мурговица“,който пострада при обилните снеговалежи в началото на годината“, припомни министър Ананиев и заедно с кмета на Трън Цветислава Цветкова посети обектите.

Кандидатите за народни представители разгледаха възстановената сградата на Леворечкия манастир, която е съградена като точно копие на напълно разрушените преди години манастирски конаци.

Реконструкцията на проекта е финансирана по ПРСР в размер на 645 000 лв. Той включва още основен ремонт, възстановяване, обзавеждане на манастира и благоустрояване на прилежащите части на терена около Светата обител.

За да продължи развитието на страната ни, подкрепете листата на коалиция ГЕРБ – СДС с номер 28 в бюлетината!

Коментари

коментара