​Стоян Мирчев, БСП: Гласуването с номер 4 на 4 април, може да донесе по-доброто управление на България в лицето на БСП

„Хората в Батановци и въобще в област Перник не пострадаха толкова от природното бедствие, колкото от бедствието, което управлява страната ни вече над 10 години„. Това каза по време на срещата си в Батановци водачът на листата в Перник и народен представител от парламентарната група на „БСП за България“ Стоян Мирчев. Той даде за пример наболелия въпрос с водата на Перник и съседните му общини.

Мирчев подчерта, че още в началото на 44-тото Народно събрание народните представители от Перник Любомир Бонев, Станислав Владимиров, по-късно и Евдокия Асенова, са предупреждавали за проблемите, които ще има областта с безводието, но никой не ги е чул. „Всички видяхме какво се случи накрая и до каква хуманитарна криза бяха докарани перничани“, категоричен бе Стоян Мирчев.

Според водача на листата в Перник през последните 10 години институциите са докарани до състояние на летаргия и почти не функционират. Парламентът се е превърнал в гумен печат и ги няма онези стойностни дебати, които са се водели преди ГЕРБ. „Смятам, че на първо място е много важно да си върнем държавата“, категоричен бе Мирчев.
По думите му през последните четири години на власт е коалиция от ГЕРБ и т. нар. „патриоти“, но реално с тях управляват и ДПС, и формацията на Веселин Марешки.

Стоян Мирчев обърна особено внимание на състоянието на здравеопазването в България и пагубното 10 годишно управление в тази сфера. „Не може здравето на българските граждани да зависи от това каква печалба носят те за болницата, в която се лекуват. Болниците трябва да са достъпни и безплатни за всички“, подчерта социалистът.

Специално за областта той обърна внимание, че съсредоточаването на медицинските заведения главно в община Перник и тяхното лошо финансово състояние, създават редица затруднения на хората да получат адекватни медицински грижи. „Не може и трите болнични заведения да са съсредоточени на едно място и хората от по-отдалечените места да трябва да пътуват и да чакат, за да ги прегледа някой специалист“, категоричен беше Мирчев, като допълни, че БСП ще работи за намаляване ДДС върху лекарствата и възможността те да бъдат безплатни за деца до 14 години.

Пред хората в Батановци народният представител представи и част от акцентите в програмата за управление на БСП и главно социалните мерки: „Една от първите стъпки, предвидени в нашата управленска програма, е въвеждането на семейно подоходно облагане за работещите родители – необлагаем минимум от 500 лева месечно за всяко дете, ненавършило 18 години“, коментира Мирчев и поясни, че мярката ще обхване над 750 хиляди семейства.

„Платформата ни е изцяло ориентирана с грижа за хората и само високата активност и гласуването с номер 4 на 4 април, може да донесе по-доброто управление на България в лицето на БСП.“ – допълни Стоян Мирчев.

Линк към новината на официалния сайт на БСП:
https://pernik.bsp.bg/news/view/19385-stoyan_mirchev_bsp__glasuvaneto_s_nomer_4_na_4_april_moje_da_donese_podobroto_upravlenie_na_bylgariya_v_litseto_na_bsp.html

Коментари

коментара