Моника срещу управниците на Перник: Унищожихте Ансамбъл граден 70 години!

Пернишките управници отнеха залата за репетиции на фолклорен ансамбъл „Граово“. На последната общинска сесия съветниците гласуваха против ансамбъла да продължи да провежда тренировки в залата, която се намира на територията на 11-то училище. 

По този повод и ответната реакция не закъсня. В социалната мрежа Моника Симеонова изрази недоволството си и мнението относно решението на съветниците. Според нея точно „така се заличава идентичността на един народ“.

Ето какво написа Моника:

„Пернишките управници отнеха залата за репетиции на фолклорен ансамбъл „Граово“. Браво ! Точно така се прави! Точно така се заличава идентичността на един народ, като се посегне първо на народното творчество и традициите ! Не се сещам за друг начин да лишите стотици деца от възможността да се формират у тях умения и навици, чрез които те да станат съпричастни към българските традиции и култура.

Адмирации, господа управници! Моля, да излезте с имената и лицата си пред цялата пернишка общественост и да кажете „Аз съм неспособен да предложа на пернишките деца възможност за развите и не виждам смисъл да се възпитава у тях любов и уважение към родния фолклор и култура“.

Много е тъжно, господа управници !!! Без капка мисловна дейност, унищожавате един ансамбъл, граден в продължение на 70 години!!! В този ансамбъл са показвали своите майсторски изпълнения няколко поколения перничани, показвали са любовта си към това което правят на стотици международни сцени.

И накрая господа общински съветници, господин кмете и други „богоизбрани“, ще ви бъде полезно, ако започнете да посещавате някой фолклорен клуб, защото българският фолклор е неизчерпаема съкровищница от мъдрост и добродетели, а очевидно на вас те ви липсват.“

Коментари

коментара