Пернишки квартал живее в страх от опасно свличане на земна маса и опасни дървета

Жителите на пернишкия квартал „Марина бара“ живеят в страх от свлачище на земна маса, което може да засегне домовете им. Земната маса се слича на пътя и в обособената канавка, а над нея се извисяват високи иглолистни дървета. Хората се опасяват, че дърветата ще паднат върху къщите им. 

Хората от „Марина бара“ са пратили сигнал за опасността до съответните институции, но все още чакат отговор от общината.

Жител на квартала разказва пред бтв: „Във всяка къща живеят хора, детето ми е у дома, учи онлайн, какво ще стане ако не дай Боже тези дървета паднат върху нас?“

Преди пет години един от боровете е бил падал и е разрушил комина на една от къщите, разказва собственикът й.

От Община Перник съобщиха, че теренът, който се свлича е частна собственост, но все още не може да се издири собственика. Изпратено е писмо на дирекция Геозащита, които да направят становище дали това е наистина активно свлачище или от дъждовете се е получило свличане на земни маси и какви трябва да са последдващите действия.

До две седмици се очаква геодезистите да излязат със становище дали мястото е свлачище. Дотогава ако дърветата се наклонят опасно, от общината ще предприемат действия за премахването им.

 

Коментари

коментара