Младо момиче разби колата на Христиан Даскалов в кв. Тева

Млада шофьорка разби колата на Христиан Даскалов, паркирана пред блока му в кв. Тева, оплака се самият Даскалов. В близкото минало Даскалов е бил председател на общинския младежки съвет към Община Перник, изявяваше се в обществени и политически прояви в Перник, а сега е директор на Националния студентски дом.

В групата на квартал Тева, Христиан описва случая:

„Младо момиче на около 20 г, водач на Мерцедеса ограден в жълто, току що разби колата ми в необясним опит да паркира своята сред всички тези празни места. След това премести веднага автомобила си, а когато забеляза свидетелите от терасите – избяга с автомобила преди да мога да сляза. Моля ако някой познава собственичката на автомобил РК4863, да я информира, че с бягството си от местопроизшествието току що извърши престъпление по Наказателния кодекс и я грози съд и присъда, освен отнемане на книжката. За щета, която няма и 1000 лв. Ако е така добра, да се свърже с мен и да възстанови щетите, ще оттегля жалбата си от МВР, която е придружина със свидетелските показания на 3-ма свидетели, видели инцидента от терасите си.“

След поста на Даскалов, девойката се е върнала на местопроизшествието и е подписала протокол за вината си.

„Нямам обяснение защо. Имаше „Гражданска отговорност“. Защо трябваше да напусне произшествието и да се върне под натиск – не зная. Но тъй като се върна, за мен въпроса приключи с подписване на протокол за нейната вина. На кой не се е случвало да осъмне сутрин със издраскана или ударена кола на паркинга, а от виновника да няма следа… Защо трябва да е така при условие, че точно заради риска от такива инциденти се плаща „Гражданска отговорност“. Като се покриеш е много по-трудно за пострадалия поне частично да си възстанови щетата..„“, коментира Даскалов.

Коментари

коментара