Медици в Перник получиха мартеници от деца

Над 120 мартеници, изработени от деца, ще бъдат раздадени на медиците, които работят на територията на най-голямото пернишко кметство „Изток”, съобщи кметът Десислава Стоянова.

Днес кметът Десислава Стоянова и служители на кметството посетиха  всеки един от медицинските центрове на територията на кметството и кабинетите на личните лекари и подариха изработените от децата мартеници. Миналата година мартеници са били подарявани на хора в неравностойно положение. Тази година в знак на благодарност и признателност, мартениците ще бъдат раздадени на хората, които се грижат за нашето здраве, каза Десислава Стоянова, предаде БНР.

Ще подарим на всеки един здравен служител мартеница – лекар, медицинска сестра, санитар. Смятаме, че това са хора, които заслужават нашата признателност. И особено в тази трудна епидемична обстановка, те устояват и обръщат внимание на всеки един гражданин и са много важни за нас. Искаме да им докажем нашата съпричастност и уважение към тях, добави Стоянова.

В изработването на мартениците са се включили възпитаници на детските градини, училищата и Центъра за настаняване от семеен тип на деца без увреждания на територията на кметство „Изток”. С тях децата са участвали в организирания от кметството за втора поредна година конкурс „Баба Марта”.

Коментари

коментара