Баба на 85-години чисти боклука на туристите към писта Цоцевица

Уважаеми съграждани и младежи, които излизате към писта ЦОЦЕВИЦА И СИ ИЗХВЪРЛЯТЕ ВСЕВЪЗМОЖНИТЕ БОКЛУЦИ ТАМ!!! ДНЕС ТАЗИ 85 ГОДИШНА ЖЕНА ВИ ЧИСТЕШЕ СВИНЩИНИТЕ!!! ЗАПОВЯДАЙТЕ УТРЕ ОТНОВО ДА СЕ ИЗ..РЕТЕ!!!

Постът и снимките са на Мариета М., публикувани в социалната мрежа.

Много перничани също коментират и се оплакват, че града и особено природните му дадености се засипват ежедневно с нерегламентирани сметища и отпадъци.

„Днес минах през новоремонтирания бивш „черен“ мост към кв. Варош и видях на купища изхвърлени смачкани пластмасови бутилки. Сякаш някой си ги събира у дома и просто после ги изсипва накуп…. След няколко седмици пак понатрупа и пак изсипе близо до предишната купчина. Честно, не го проумявам! Защоооо??? С какво ти е виновна реката/водата?“, пише Таня С.

Въпрос на култура, възпитание и любов към природата е тази действителност, в окято живеем да се промени. Но как да стане, като люпим семки на детските площадки и хвърляме фасовете си в тревата?

Знаейки, че утре доброволци ще изчистят реката и горичката, а Общината е „длъжна“ да мете по тях и възстановява разрушеното.

Коментари

коментара