Летни занимания за бъдещи първокласници сред природата в Перник

????????????????????????????????????????????????????????

За първи път в Перник през това лято бъдещите първокласници ще имат възможност да учат и играят в единствения по рода си частен учебно-развлекателен парк, създаден специално за тях.
Паркът е разположен в подножието на борова горичка, далеч от градския шум, прах и летни горещини, и същевременно е на удобно за родителите място – комуникативно и намиращо се в града.

Чрез забавни, състезателни, приключенски и интерактивни игри, бъдещите първокласници ще се подготвят ефективо за училище, овладявайки всички необходими им знания и умения. Ще изградят навици, смочувствие и желяние за учебна работа и за нови по-високи постижения. Те ще се обучават по специално разработена програма, съзададена от висококвалифицирани педагози, с дълъг професионален опит в страната и в чужбина, познаващи добре, както българската образователна система, така и чуждите, откъдето са взаимствани най-ефективните образователно-развиващи компоненти, включени в обучението под формата на игри.

Образователните методи и подходи, съчетани в лятната програма на бъдещите първокласници включват всички приоритетни обучителни техники и образователни единици, подпомагащи децата да учат бързо, лесно и с желание. Обучителните модели съдържат разнообразни елементи, включващи похвати от Валдорфската педагогика и методът Монтесори.

Децата ще играят, пишат, четат, смятат и учат за природата и света в следните модули:

– Български език и литература;
– Писане;
– Четене;
– Математика;
– Памет и логическо мислене;
– Обща интелигнетност;
– Природа и заобикалящ свят;
– Емоционална интелигентност;
– Внимание, търпение и концентрация;
– Фина моторика;
– Спорт, изкуство и музика.

За всяко от заниманията са налични богата гама печатни учебни материали, дидактични средства, учебни модели, тетрадки, консумативи, интерактивни помагала, тренажори за обучение и проверка на наученото.

В учебно-развлекателния парк има различни зони за игри, спорт, обучение и отдих. Сред тях са:

– Къщичка на приказките – място, където децата разказат, учат, драматизират приказки, обогатяват речниковия си запас, учейки нови думи, създават декори за куклен театър и изнасят представления.
– Учебен лекарски кабинет, в който чрез ролеви игри учат за професиите, органите и системите на човешкото тяло, здравословното хранене и навици.
– Образователна кухня, предлагаща умения за систематизиране, организиране, самостоятелно приготвяне на закуска, снадвич или сладкиш, знания за плодовете и зеленчуците, етикет на хранене и пр.
– Магазин за образователни игри, в който освен на организация и екипна работа, децата се учат да броят пари, смятат, връщат ресто и истински се забавляват. Правят първи стъпки във финансовата грамотност и придобиват нужните им умения за самостоятелно пазаруване и боравене с пари, очакващо ги в училищната лавка, когато станат първокласници.
– Къща на куклите – за обучение по английски език и околен свят и забавни ролеви игри с приятели.
– Зелена класна стая на открито, в която децата учат сред природата, заобиколени от различни плодни дръвчета, от чиито екологично чисти плодове могат да похапват всеки ден.
– Работилничка – в която се изобретяват, конструират и моделират всички възможни и невъзможни неща, носещи радост и удовлетворение на децата, учейки ги на сръчност, прецизност и търпение.
– Мини ферма, в която децата полагат грижи за животните, учат за тях, получават и дават любов.
– Детска зеленчукова градина, в която едновременно отглеждат растения, учат и похапват пресни, свежи зеленчуци.
– Мини воден парк – за прохладни игри в горещите летни дни.
– Собствен киносалон.
Част от условията за спорт и двигателна активност в учебно-развлекателния парк са:
– Конна езда;
– Стрелба с лък;
– Футбол;
– Баскетбот;
– Спускане по въжено тролейче;
– Люлки, пързалки, съоръжения за катерене;
– Тенис на маса;
– Пейнтбол за деца.
– И безброй подвижни, състезателни и спортни игри, организирани от усмихнати, млади преподаватели, притежаващи опит, търпение и огромна любов към децата.

Заниманията са целодневни и полудневни и стартират с голямо приключенско парти на първи юни.
Целодневните занимания се провеждат в делнични дни от 09:00 до 17:00 часа, с месечна такса – 300 лв. и седмична такса – 90 лв.

Цената за полудневни занимания от 09:00 часа до 13:00 часа е 150 лв./месец и 45лв./седмица.
За удобство на родителите е осигурен транспорт за нуждаещите се.

Записването на бъдещи първокласници за летни занимания през месец юни ще стартира на 05.04.2021 год. и ще приключи на 15.04.2021 година.

За въпроси, допълнителна информация и ранни записвания: тел. 0886 84 74 50

Коментари

коментара