Топлофикация Перник прави промени в полза за клиентите

„Топлофикация Перник“ въведе някои промени в работата си с клиентите, за да подобри обслужването им и комуникацията с тях.

В началото на отоплителния сезон бе въведена възможност за самоотчет за клиентите, на които топлинен счетоводител е „Топлофикация Перник“. Той е необходим за изработването на коректни сметки за потребената топлинна енергия.

„Информация за графика за отчет, абонатите ни могат да видят от залепените предварително съобщения в етажните им собствености, чрез сайта на дружеството или ако заявят предварително, да получават на електронната им поща“, обяснява г-н Кацаров. Той разясни, че данните, които трябва да съдържа самоотчетът, са абонатният номер на клиента, номерът на уреда, показанията му и помещението, в което се намира.

“ Клиентите на „Топлофикация Перник“ могат сами да изпращат показанията си чрез сайта на дружеството или могат да ги съобщават по телефон. Подадените данни подлежат на проверка от служител преди да бъдат предадени за обработка и фактуриране. При несъответствие с обичайната консумация, запазваме правото си да се свържем с абоната за доуточняване“, съобщава г-н Кацаров. Той допълва, че ежемесечният период за самоотчет е от 25-ти до 2-ри всеки месец.

Ясен Кацаров напомни, че за по-бърза връзка с тях са открили национален телефонен номер. На него клиентите им получават най-актуалната информация, свързана с промоции, услуги и аварии.

„Онлайн абонатите ни проверяват сметките си и могат да получат фактурите си. На сайта ни, само с няколко клика, пресмятат сметките си, а само с попълване на заявление, те преминават към е-фактура“, напомни г-н Кацаров.

Директорът на „Топлофикация Перник“ посочи, че те се стремят максимално да оптимизират услугите си и да предоставят навреме актуалната информация на клиентите си, която да бъде в тяхна полза.

„На сайта ни сме качили съвети за икономично ползване на топлинна енергия. Смятаме, че е важно всяко едно домакинство да е осведомено за начина за формиране на сметките им през отоплителния сезон и как сами могат да ги намалят“, казва г-н Кацаров.

„За нас е важно какво е мнението на клиентите ни към нашата работа. Постоянно търсим обратна връзка за качеството на услугата, която те получават. Смятам, че вървим в правилната посока. Това личи от повишаването на събираемостта на сметките. За този сезон отчитаме, че фактурираните количества топлинна енергия са изплатени в срок от нашите клиенти. Много малък е процентът на абонатите ни, които имат просрочени задължения. Тук искам да напомня, че за тях сме предоставили възможност за сключване на споразумения за разсрочено плащане на стари сметки, което става по най-удобния за тях начин“, казва г-н Кацаров.

По думите му има още един показател, по който те отчитат, че абонатите им са доволни, а именно от сигналите и жалбите.

„В сравнение с предишни години, има намаление на получените жалби и сигнали“, отбелязва г-н Кацаров. Той допълни, че при сигнал за проблем винаги са реагирали навреме, за да бъде отстранен“.

Стремим се клиентите ни да нямат забележки към работата на „Топлофикация Перник“, както и по обслужването им“, казва още директорът на Дружеството.

Коментари

коментара