От този уикенд ски-влекът на писта Ръждавица в ски зона Мальовица с удвоен капацитет

Снимка: Интернет

Наемателите на ски зона Мальовица обявиха страхотна новина, която бе чакана отдавна от запалените скиори и сноубордисти!

„По въжената лииня на влек „Котвата“, обезпечаващ качването на всички скиори и сноубордисти до писта „Ръждавица“, са поставени допълнителни панички, с които капацитетът на съоръжението се увеличава почти двойно!“ обявиха от комплекс Мальовица.

По думите на наемателите на ски съоръженията на Мальовица, удвояването на капацитета на ски-влека ще намали чувствително времето за чакане. Това ще има положително влияние най-вече през почивните дни, когато напливът от скиори и сноубордисти към красивите и заснежени писти е най-голям.

От години ски пистите, намиращи се непосредствено под връх Мальовица, не бяха модернизирани и по тази причина с времето ставаха все по-непопулярни сред любитилите на зимните спортове.

От година ски зона Мальовица се сдоби с нови наематели, които заявиха амбицията си да върнат старата слава на това прекрасно планинско местенце. Поради близостта си Мальовица е често избирана дестинация за прекарване на почивните дни, както за софианци и перничани, така и за самоковци, дупничани, кюстендилци и благоевградчани. Освен отлични условия за практикуване на ски спортове, в местноста са разположени и няколко популярни планински маршрута, водещи до хижа Мальовица, връх Мальовица, Седемте рилски езера и Рилския манастир. Непосредствено до Меча поляна, от където започват и ски пистите и тръгват планинските маршрути, е разположен и обновеният хотел Мальовица, който предлага отлични условия за почивка след уморителен ден, изпълнен със ски емоции или след дълъг преход в планината.

Коментари

коментара