Зъботехници изгорели с пари заради стоматолога-измамник от Перник – ВИДЕО

Зъботехници се оказаха сред десетките измамени за хиляди левове от стоматолога д-р Ивайло Петров, за който разказа NOVA.

Часове, след като беше излъчен репортажът, той бе задържан. Оставиха в ареста зъболекаря, мамил пациенти Окръжният съд в Перник реши, че са налице достатъчно доказателства за вината му. Затова той остава в ареста.

„Случаят на д-р Петров повдигна завесата за много подобни измами. Изразяваме съжаление и съпричастност към пострадалите пациенти и нашите клиенти. Аз персонално съм сред пострадалите. Благодарение на професионалния си опит успях да разбера, че съм измамен и да осъдя въпросният зъболекар. Измамен съм с около 4 000 лв.“, обясни председателят на Българската асоциация на зъботехниците Иван Бурджев в ефира на „Здравей, България“.

Докато е вървяло делото на Бурджев срещу измамния стоматолог, той се е укривал през цялото време. Сред потърпевшите е и зъботехник от Перник, при който е работил д-р Петров. Според Бурджев пострадалите са много. Стоматологът им е поръчвал материали, но не ги е взимал.

„Според мен случаите на измамени колеги са над 10-15. Защо се случва всичко това? Необходим е документ, който да регламентира отношенията между пациент и лекар„, смята председателят на БАЗ.

„Такъв документ е необходим, първо, защото няма да се стига до такива рецидиви с толкова потърпевши. Второ – всеки участник в този процес ще знае своите права, задължения и отговорности“, смята главният секретар на Българската асоциация на зъботехниците Стоян Котев.

Коментари

коментара