РЗИ Перник натиска педала: започват проверки за спазване на противоепидемичните мерки

Районната здравна инспекция в Перник активизира всички институции в Пернишко  – общински, МВР и Българска агенция за безопасност на храните – за съвместни проверки в шестте общини на Област Перник във връзка със спазването на противоепидемичните мерки. 

Директорът на РЗИ Перник Александър Златанов е категоричен, че потенциално опасните точки за разпространението на коронавирус сред хората са магазините за хранителни стоки, аптеките и други точки в града, на които се получава струпване на хора. Това е така, тъй като много от тези хора не спазват необходимата дистанция и дори не носят маски, тъй като са на открито.

Към момента Област Перник няма драстично увеличение на заболеваемост от коронавирус, но въпреки това има известно повишаване на броя заразени в сравнение с последните две седмици, каза Златанови и уточни, че това е сигнал за взимане на мерки по ограничаване на заразата.

Нека да не забравяме, че големият пик на коронавируса миналата година се случи именно в началото на месец март, когато държавата буквало затвори, дори бе ограничено и придвижването между градовете.

 

Коментари

коментара