Лидерът на ГЕРБ Перник Д. Захариев: Каквото е поискал кмета Ст. Владимиров – му е дадено, Бойко Борисов очаква от перничани победа на ГЕРБ

Разговаряме с лидера на ГЕРБ Перник и общински съветник Денислав Захариев.

– Господин Захариев, вчера се проведе много важна сесия на Общинския съвет на град Перник. Може би най-важната сесия на годината…

Да! Това е една от най-важните сесии за годината, защото на нея се гласува бюджета на Община Перник и Програмата за управление и разпореждане с общинско имущество. Те сами по себе си определят развитието на Перник през настоящата година.

– Какво се случи на тази сесия?

Всичко, което кмета Ст. Владимиров поиска. Всички негови виждания бяха приети и подкрепени. Община Перник има най-големия бюджет в историята си. Това е рекорден бюджет, защото правителството дава много пари в Перник.  Бюджетът е в размер на 113.5 милиона лева. От тях половината пари са дошли от държавата. Виждате колко много правителството подкрепя Перник в момента. Това беше обещание на ГЕРБ преди година, спазваме го на 100%.

В момента цялата политика на кмета Станислав Владимиров е одобрена и подкрепена от Общинския съвет и правителството. Цялата отговорност обаче за реализирането й, както и недопускането на бюджетен дефицит носи той.

– Какво имате предвид?

Кметът на Перник може да харчи толкова пари, колкото искара. За целта той прави една прогноза. На база тази прогноза той започва да харчи, но не е ясно, дали ще може да изкара тези приходи от прогнозата. Много е важно да си е направил сметката правилно, а не да харчи повече, отколкото може да събере като данъци и приходи.

– Какво ще стане в противен случай?

Ще се натрупат нови задължения. И ще се повтори ситуацията от кмета Росица Янакиева, когато бе натрупан голям дълг, който перничани плащат после с лихвите.

– Има ли такава опасност при толкова много пари в Перник да отидем отново в дългове?

Всичко в момента е в ръцете на кмета Владимиров. Неговото виждане и финансова прогноза са одобрени от Общинския съвет. Остава да докаже на нас и перничани, че може да се справи и да си събере приходите, които ще изхарчи.

– Има ли коалиция между ГЕРБ и БСП в Перник?

Има подкрепа за всичко, което кмета Владимиров е предложил и поискал до момента. Каквото е поискал му е дадено. Няма право да казва, че някой му пречи. Загърбили сме политическите си пристрастия, макар, че виждаме, че някои неща не са правилни и дори незаконни. В такива случаи реагираме подобаващо. Няма коалиция. Кметът си има осигурено мнозинство от други партии в Общинския съвет.  Предлагаме нов модел на политика. Гласуваме доверие. Помагаме, а не пречим. Всичко е в неговите ръце. Така е решил избирателя. Трябва да се научим да се съобразяваме и вслушваме. Младото поколение става все по-критично и взискателно. Не може да бъде залъгвано. Иска да живее добре тук и сега.

– Готвите ли се за изборите на 4 април 2021г.?

Да. Както казах по-рано, ГЕРБ ще се яви за победа на предстоящите избори. Няма друга партия, която да е направила толкова много за Перник. ГЕРБ изпълнява обещанията си за Перник и очакваме перничани да покажат подкрепата си.

Ето, от днес мога да ви кажа още едно спазено обещание – залата в спортен комплекс „Дружба“ на златните момичета от клуб „Виктория“ вече ще има отопление от началото на месец март. Обещахме голямо кръгово при старата стоматология, за което правителството подсигури парите.

– Как ще коментирате новите играчи на тези избори – Мая Манолова и Отровното трио, Слави Трифонов и другите?

Мая Манолова не е нов играч. Тя е политик от миналия век. Слави Трифонов е шоумен отново от миналия век, който се опитва да влезе в българската политика. Нищо ново не виждам. Виждали сме подобни примери – Николай Бареков, Жорж Ганчев и Волен Сидеров. Всички след това разочароваха избирателите си. Не представляват интерес за мен. Аз съм фокусиран върху победата на ГЕРБ в Перник. Следя да изпълняваме всички обещания за Перник в кратки срокове. Очаквам много добър резултат. Бойко Борисов също разчита на перничани. Всяка седмица пита какво става в града. /ZaPernik.com

Коментари

коментара