БСП Перник потресени от водача на листата си: Стоян Мирчев не е идвал за 4 години нито веднъж в Перник

Валентин Петков (ляво на снимката) е роден през 1955 г. Завършил е Колеж по телекомуникации и пощи и магистратура в УНСС. Специализирал е „Управление на човешките ресурси“в GITP и „Управление на съвременно пощенско предприятие“ в NEPOSTEL в Холандия. Бил е хоноруван преподавател в Колежа по телекомуникации и пощи и НБУ. Петков е бил и директор на ТП „Български пощи“ в Перник, гл. изпълнителен директор на „Български пощи“ ЕАД, заемал е ръководни длъжности в частния сектор. Петков е трети мандат общински съветник и председател на Областния съвет на БСП в Перник. Член на Общопартийната контролна комисия на БСП.

– Г-н Петков, вече е решено, че новият водач на листата на БСП в Перник за предстоящите парламентарни избори е софиянеца Стоян Мирчев. Как ще коментирате това решение на ръководството на партията?

– Съгласно устава на партията Националният съвет има право да избере водача и да подреди коалиционния партньор и гражданската квота. Формално уставът е спазен. Но при други председателства е взимано и нашето мнение, на местната структура на партията. Аз научих от медиите кой ще ни бъде водач на листата.  С Областния съвет на БСП в Перник не е говорено, би трябвало поне на мен да се обадят, като областен председател.

Ще ви кажа….за да може двигателя на един автомобил да работи нормално, трябва да има масло, смаска и трябва да има съгласуване. Не познавам младия господин, знам го само от телевизията, вероятно има качества, след като е избран за лидер за нашия регион.

–  Местната структура на БСП в Перник издигна други кандидати за водачи – в лицето на кмета на Перник Станислав Владимиров и заместника му Стефан Кръстев. Смятате ли, че номинацията на Стоян Мирчев ще се отрази на резулатата на изборите в пернишки регион?

– Той не е познат при нас. Никога за четирите години той не е идвал в нашата област. Целта на нашата структура, логично е да свалим ГЕРБ от власт. Ще се опитаме да направим господин Мирчев популярен и разпознаваем. Но аз и преди съм казвал, че естествен водач за Перник е Станислав Владимиров.

– Избирането на Стоян Мирчев според Вас продължение на войната между Корнелия Нинова и Станислав Владимиров ли е? 

– Ако това е така, много жалко. Вместо да се съсредоточим към главните ни проблеми ,ние са занимаваме със себе си. А това не е добре. В тази връзка харесвам една сентенция на Карнеги: „Ако вадиш мед, не разбулвай кошера“.

– Говори се, че за втори в листата ще бъде написан Васко Михайлов от село Рударци – човек на Бриго Аспарухов?

– Само при нас в Перник и във Видин от листите ни взимат и второто място. Но все пак при Видин Филип Попов си е от града, а Стоян Мирчев няма нищо общо с Перник.

– Как ще коментирате и ситуацията в опонентните Ви от ГЕРБ? Там се говори, че водач за Перник ще е Кирил Ананиев?

-И аз съм чувал това. Те ще казват, че той е финансист, човек от Пернишка област. БСП Перник е дало изключителни кадри във всяка една област на обществения и политичеси живот в града, имаме достойни кандидати, които да представляват Перник в парламента.  Но поне можеха да разговарят с нас, но така са решили.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply