Анализатори: Нинова сгреши с поведението си към кмета на Перник

„Отношението към кмета на Перник, това, че е отчуждила такъв човек е една от грешките на госпожа Корнелия Нинова“.

Това заяви по Нова телевизия социологът Кольо Колев. По думите му Станислав Владимиров говори много добре и разбира какво говори, а причината за конфликта е ясна.

„Бъдейки кмет, той не бива да се подчинява на някаква партийна логика, а да намери връзка с централната власт и да реши проблемите на собствената си община“, обясни Колев.

Политологът Димитър Ганев добави, че БСП е партия, която никога не е била лидерска, която има крила, групи и силният лидер там не е силов, а е този, който може да бъде балансьор.

„В случая Корнелия Нинова вместо да използва политическите дивиденти на свои съпартийци с висок рейтинг, в това число и кметът на Перник, тя за няколко години успя да дистанцира точно тези хора. 2017 година БСП имаха 950 000 гласа на парламентарните избори, а на тези избори, проучванията показват, че те ще имат по-малко като абсолютна стойност със сигурност. Сами може да разберете какво означава това“, каза още Ганев.

Share Button

Коментари

коментара

Посетете водещата страница на:

1 Коментар на Анализатори: Нинова сгреши с поведението си към кмета на Перник

  1. В интерес на истината (във връзка с горния коментар на Slavi Alstam) наистина в началото на пандемията в Студена имаше над 11 милиона кубика вода. Маските и дезинфектантите бяха свършили. Цареше суматоха сред хората, магнитудът на заплахата беше неясен за всеки гражданин, дори и за медиците. Бяхме в безпрецедентна ситуация. Но никой от властта не се сещаше да пусне водата и хората бяха на режим в началото на пандемията. Аз съм била професионален мениджър на кризи и при мен да преценявам полза/риск в кризисни ситуации е нещо като инстинкт. Преглеждайки публичната информация за количеството на вода в язовира и преценявайки рисковете на пандемията (след информиране от качествени и достоверни чуждоезични източници), останах изумена, че никой на ръководен пост не реагира. Наясно съм, че властта на Борисов е авторитарна и меко казано хаотична, безотговорна и дори чисто безумна, но нали все пак Владимиров е някакво име и се ползва с репутация на мозъчен капацитет. Но дори той не проявяваше реакции. В крайна сметка си позволих да повдигна публично темата. Перничани както е обичайно за тях много ме обиждаха и нагрубяваха защото дръзнах да се изкажа – дали защото противоречах на Владимиров, на Борисов, на всички тъй велики, влиятелни, компетентни и кадърни хора или по друга причина. За всички тях аз съм просто един нереализиран, пропаднал и глупав човек, както и психично болна. Бях нападната, че водата щяла да свърши и т.н. Но аз вече бях прегледала и прогнозите за времето в най-надеждния сайт за метереологични прогнози, който знам, така че смятах, че се играе на сигурно. Оказах се права. Водата не свърши, нов воден недостиг не се създаде. Но ако никой не беше повдигнал въпроса, щеше ли водата да бъде пусната?? За мен беше нехуманно и унизително за перничани да стоят на режим на водата в пандемия.

    След това ми правеше изключително лошо впечатление безхаберието по време на пандемията. Бях изключително против провеждането на празника на града със струпване на хора, но те го направиха и данните рязко скочиха. До онзи момент перничани явно бяха дисциплинирани и нещата бяха под контрол, но след това…. 2020 г. за съжаление само за 2 месеца се изкачи на челно място по смъртност, което аз смятам, че можеше да бъде поне частично смекчено при по-добра дисциплина и решение за отлагане на масово събиране за празника.

    Нямам идея от партийните динамики и не стоя на ничия страна. Но смятам, че Владимиров не спечели, защото е нещо кой знае колко особено. Той спечели просто защото той беше алтернативен кандидат, на когото хората за ложиха, за да накажат безумията на ГЕРБ в града. Има неща, които са просто късмет. И Владимиров имаше преди всичко късмет. Лошото на късмета е, че каца на рамото само от дъжд на вятър и когато дойде, човек трябва да го цени. Мисля, че Владимиров не си оцени късмета.

Коментирай

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван