Велизар Димитров разкри защо е приел да стане изпълнителен директор на Миньор-Перник

Изпълнителният директор на ФК Миньор -Перник Велизар Димитров се срещна с треньорите на момчетата от детско-юношеската школа на клуба. 

„Това е първата ни среща, но момчетата трябва да знаят, че мислим за тях, че им подаваме ръка и няма да ги оставим“, каза Велизар Димитров.

Той уточни, че проблемите са свързани предимно с тренировъчните бази, но има уверението на общината, че тези проблеми ще бъдат решавани в краткросрочен план.

Самият Димитров е тръгнал да гради кариерата си именно от детско-юношеската школа на клуба. Той сподели, че тогава условията са били още по-лоши за тренировки.

Но това не трябва да ни успокоява, че талантът ще расте и в лоши условия, а трябва се стремим да подсигурим най-доброто за тези деца да тренират спокойно и да се развиват, смята Велизар Димитров.

Велизар Димитров сподели, че се е интересувал за Миньор- Перник доста преди да го поканят за изпълнителен директор.

 „Още повече, че това ми е родния град, тук съм израснал и тук съм се развил като футболист“, сподели Димитров пред Канал Струма.

Димитров каза, че знае какви са стремежите и идеите на хората от ръководството и знае, че никой от тези хора не е тук за собствени амбиции и лични облаги, а всички мислят само за доброто на клуба. Именно това е бил и един от основните фактори Велизар Димитров да приеме предложението да оглави клуба.

Според Велизар Димитров е твърде гръмко да се говори все още за влизане в А група и е важно Миньор – Перник първо „да си оправи къщичката“.

Коментари

коментара