Култовият клуб „Maze“ под вода

Пети месец съдържателите на клуб „Maze“ на ул. „Петко Каравелов“ № 6 живеят в пълен кошмар заради непрекъснато наводняване. От месец септември миналата година до ден днешен собствениците отводняват бара денонощно, през час. В противен случай барът и останалите мазета до него ще потънат във вода. 

Кошмарът се засилва при всеки проливен дъжд, а водата влиза в заведението през стените и през тоалетната, която е запушена с тапа, за да спре бликащата вода. Въпреки множеството жалби на жители на блока и на собствениците на култовото заведение, от ВиК и Топлофикация си прехвърлят топката,а  за проблема така и няма решение, разказаха пред zaPernik.com.

„Идваме да отводняваме през час и това е денонощно, просто не се спи. Пускали сме милион сигнали досега“, разказва Боряна. А в нощта на голямото наводнение е било истински кошмар. Приятели, които били случайно в бара отводнявали „Мазето“ до 3 часа сутринта. На помощ дошла пожарната, след  отводняването останало 10 см. кал.

Според думите на управителката на бара, ако оставят цялата тази вода да тече свободно без да отводняват с помпата, всички мазета ще бъдат потопени, а основите на блока ще бъдат застрашени от подриване.

Все още не ясно откъде извира водата, тя е топла, установи проверка на ZaPernik.com. След разпоредба на кмета на Перник от ВиК и Топлофикация са идвали да взимат проби, за да се установи чии са тръбите и откъде идва проблема.

А дотогава собствениците на Maze продължват с отводняването и се надяват да запазят клуба от разруха.

 

Коментари

коментара