120 нуждаещи се получават топъл обяд от общината в Перник

120 граждани получават храна по програмата „Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19“ на територията на Община Перник, съобщи д-р Татяна Вангелова – директор на дирекция „Хуманитарни дейности“ в общинската администрация.

Изградени са три пункта за раздаване на храна – два в най-големия пернишки квартал „Изток“ и един в центъра на града. Единствено на карантинираните граждани храната трябва да се доставя по домовете. Все още сред ползвателите на услугата обаче няма карантинирани.

Топъл обяд получават засега хора с ниски доходи, под признатия праг на бедност и нуждаещи се от допълнителна подкрепа.

Средствата, предназначени за община Перник, са малко над 25 000 лв. Все още се приемат заявления в деловодството на общината от граждани, желаещи да се включат в програмата. Броят им може да достигне 150. Списъкът на правоимащите се съгласува с Дирекцията за социално подпомагане.

Безвъзмездното раздаване на топъл обяд ще продължи до 27 април. То се реализира по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, предаде БТА.

 

Share Button

Коментари

коментара

Посетете водещата страница на:

1 Коментар на 120 нуждаещи се получават топъл обяд от общината в Перник

  1. Бях безработна, без доходи и получавах 47 лв. месечно социална помощ. Три месеца се храних по тази програма и на мен храната ми беше вкусна. Много добре е, че продължава програмата “ Топъл обяд “ и, че се разширява.

Коментирай

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван