Пернишка актриса с награди от Чехия и САЩ

С награда за най-добра актриса може да се похвали българската звезда Евелин Костова, след като през последния месец трудът й бе оценен от два международни фестивала зад граница.

Евелин Костова изгря като звезда в българските сериали „Столичани в повече“, където беше гадже на героя на Иван Юруков, в  „Съни Бийч“ и „Къде е Маги?“. Но първите си стъпки в актьорството тя започва от пернишката младежка трупа „Мускетарите“ и е добре позната на пернишката публика с таланта си.

Екранната Дара от филма „Завръщане“ заслужи отличията си заради работата си в американското късометражно заглавие Coercion („Принуда“ в букв. превод).

Грамотите пък са от форуми в Прага и Ню Йорк, които традиционно открояват най-добрите продукции на месеца Костова е спечелила симпатиите на журито и в двата форума, а в Голямата ябълка отличават и работата на друга българка – Ива Денчева, пише lupa.bg.

Тя се е трудила едновременно за грима, прическите и дори визуалните ефекти в заглавието, става ясно от сайта на феста в Ню Йорк. Специално внимание журито отделя и на оператора Стефан Врачев.

Режисьор на Coercion е американският активист на тема борба с трафика на хора, която вдъхновява и самото заглавие. То е заснето у нас през 2019 г., а именно в такава ситуация е поставена и героинята на Костова – в близо 6-минутния филм тя трябва да избяга от капана на нелегалната миграция.

„Щастлива съм, че съм част от този проект! Благодаря на всички замесени“, не крие удовлетворението си от работата и самата актриса, която тази година стана майка за първи път.

Евелин даде живот на дъщеричката си в средата на месец октомври, като избра името Ивайла за първата си наследница. Баща на бебето е приятелят и колега на актрисата – Михаил Петров.

След като роди пък, Евелин взе драстично решение и за външния си вид. Още в навечерието на 2021 година тя дефилира в социалните мрежи с чувствително по-къса коса, като се раздели и с отбора на брюнетките. „2020 си прави каквото си иска, та и аз реших така. Ще я изпращам таз година като блондинка, пък догодина…знае ли човек“, намигна звездата.

Share Button

Коментари

коментара

Посетете водещата страница на:

1 Коментар на Пернишка актриса с награди от Чехия и САЩ

Коментирай

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван