Доброволци от Перник спасиха бедстващо куче от стопанина му

Доброволци от Перник спасиха бедстващо куче от собствения му стопанин. Кучето е живеело в двор на къща на ул. „Витоша“ в Перник вързано на верига, в кал и нехранено, а стопанинът твърдял, че го обича…

Всичко започнало от сигнал на съседка, която всеки ден е гледала как кучето бедства. Тя се принудила да се обади на доброволците, тъй като е видяла как е умряло предишното куче на същия стопанин. Миналата година пред очите й от лошо отглеждане замръзва от студ старото му куче. Животното било толкова вкочанено, че трупът му стоял с дни в двора, докато го „отчегъртат“ от леда, разказва съседката. За да не се случи същото и с новото животно, съседката се обръща към защитниците на животните.

„Перник. Ул.“Витоша“. Така се отглежда ОБИЧАНОТО куче! Един метър верига, кал, стар сандък, сух хляб, хвърлен понякога в калта! Съседите казват, че кучето вие от студ и глад по цяла нощ! 🥺 Подаден е сигнал до БАБХ. Ще подадем и ние. И ще чакаме законния срок за отговор. Дано и кучето го дочака… Защото собственикът – пожарникар, е отказал да го даде, обичал го.“
От Мрежата
Природозащитници се отзовават незабавно и настояват пред стопанина – бивш учител по история, а сега пожарникар в София, да им предаде животното.

„Гаври се с нас, беше арогантен, обиждаше ни на наднормено тегло, правеше сексуални намеци, говореше за спални, но не ни даваше кучето. Ние бяхме категорични, че и седмица ще стоим в двора му докато не го даде. Обадихме се на всички възможни институции“, разказва природозащитничката Аделина Иванова пред ZaPernik.com. Пускат стигнал до инспектората, както и до кмета на Перник.

„В крайна сметка той се притесни, че ще му се струпат всички институции в двора и го даде. Кучето е спасено от съдбата, която го очакваше…А вчера спасихме още едно куче от двор – абсолютно идентичен случай с този“, сподели Аделина.

Кучето живеело в студ и кал под ламаринен навес. Стопанинът му обаче бил цинично сговорочив – на драго сърце дал кучето на доброволците срещу ….1 лев. Дори заявил, че повече куче нямал да взима. И слава Богу, отдъхват си любителите на животни.

В момента кучетата са настанени в общинския приют на Перник. Айра е младо, женско, куче, красива и добра. По всяка вероятност ще замине за Швейцария, за да намери своя истински дом.
„Съседка е имала спор със собственика. В 16 часа е казал, че който иска, може да вземе и да гледа кучето по-добре. Когато след 40 минути помолихме да попитат, можеше лесно веднага да дойдем да го вземем, господинът отказа, като се закани да съди съседката за направените снимки на неговото куче“
От Мрежата.

Тези дни е имало и още един фрапиращ случай, разказа Аделина – куче, порода алабай с огромни рани е влязло само в двора на ветеринарната лечебница „Кракра“, намираща се срещу сградата на РЗИ. Било е цялото в кръв. Лекарят на лечебницата Иван Петров веднага е реагирал, упоил е кучето и е започнал да лекува раните, по-късно се обадил и на доброволците.

Попитахме Аделина, какво би казала на стопани, които държат животните си на верига в ужасяващи за тях условия.

„На такива стопани бих казала само едно: моля ви, не взимайте куче! В природата всичко се връща. Хората не правят връзката между това, което причиняват на едно такова животно и това, което им се случва впоследствие. Знам, че всеки плаща….Само си представете след вчерашното наводнение, колко такива кучета на верига са се издавили. Без да имат никакъв шанс да избягат и да се спасят…“, заключи Аделина.

„Горда съм! С пернишките доброволци, за това, че реагираме като линейки!С единодействието между НПО (на Аделина Александрова) институции( БАБХ, Приют,Зоополиция),с незабавната готовност да помогне на

Мартин Янчев

( той също се обади на кмета -г-н Станислав Владимиров), с готовността за съдействие на г-н Владимиров !

Горда съм, че от събота вечерта,когато беше ни подаден сигнал за това куче,до понеделник сутринта,Айра вече беше освободена!Този ад е зад гърба на това ужасено,но мило същество!
БЛАГОДАРЯ ВИ, ХОРА!“
От Мрежата

Share Button

Коментари

коментара

Посетете водещата страница на:

2 Коментари на Доброволци от Перник спасиха бедстващо куче от стопанина му

  1. Намериха се точно мършите който живеят без ток да се углеждат в кучетата първо да започнат да живеят като бели хора а не като туземци и след това да се занимават с други работи

Коментирай

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван