Ново бедствие в Трън: След потопа, градът остава без вода!

Река Ерма вчера покачи нивото си в Трън с 3 метра, заля мост и остави част от кварталите откъснати. В града бе обявено бедствено положение в срок от 7 дни.

„Ситуацията се нормализира, нивото на река Ерма доста спадна. В момента е в коритото си. Успяхме да отворим моста, през който преминаваха жителите на откъснатия квартал. Проблем възникна с помпената станция, наводнена е и целият град е без вода„, съобщи кметът на Трън Цветислава Цветкова пред Bulgaria ON AIR.

„Надяваме се днес тя да е освободила малко пространство за влизане в нея. Вчера бяха откъснати около 500 жители на град Трън. Имаме обходен път, но той няма как да бъде преминат с автомобили. Наложи се хората пеша да стигнат до работа. В училището беше наводнено котелното помещение, водата беше около 15 см, пожарната бързо го отводни, не се наложи спиране на учебния процес“, обясни още Цветислава Цветкова.

Бедственото положение може да бъде отменено, ако бъдат решени спешните проблеми – най-големият е водоснабдяването в града.

„Разполагаме с необходимата техника, дигата е наполовина изградена, днес ще приключим с нея“, каза Цветкова за финал на разговора.

Коментари

коментара