COVID-19: Ангелов при Радев: Не са изготвени окончателни мерки за провеждането на изборите. Рано е!

Държавният глава Румен Радев започва консултации за провеждане на справедливи, прозрачни и безопасни за здравето на гражданите парламентарни избори.

В рамките на днешния ден президентът ще обсъди с представители на здравните власти и лекарското съсловие необходимите мерки за да се гарантира правото на глас и здравето на гражданите при провеждането на вота в условията на пандемия.

Последователно Румен Радев ще разговаря на „Дондуков“ 2 с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и проф. д-р Красимир Гигов, ръководител на Националния ваксинационен щаб.

Всички сме свидетели, че нито един опит на държавите по света не е универсален. Във всяко едно действие, което разработваме, се водим по интересите на всеки един български гражданин. През последните 30 години политиците говорят за интересите на гражданите, но тази пандемия промени приоритетите. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по време на среща с президента. Държавният глава и представители на здравните власти обсъждат мерките за провеждането на следващите избори.

„Когато знаем датата, тогава ще е готов протоколът за организацията на изборите“, уточни министърът.

Ангелов бе категоричен, че няма да обявят какви ще бъдат мерките месеци преди изборите, защото най-вероятно те ще трябва да бъдат променени спрямо динамичната ситуация.

Коментари

коментара