COVID-19: Йотова с дозина въпроси към проф. Ангелов за ваксините

За изборите ще е необходим огромен държавен ресурс във връзка с пандемията. Това прогнозира вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя присъства на днешните консултации с представители на Националния оперативен щаб (НОЩ) и здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов. Президентът и вицепрезидентът искат да знаят как ще гласуват хората, които са под карантина.

Въпреки че темата беше свързана с предстоящия парламентарен вот в края на март, основната насока на разговора премина към ваксината. Йотова разпита проф. Ангелов дали са достатъчни ваксините и дали това е била прогнозата.

„Да, ваксините са достатъчни. Те са изчислени на база квоти на база на населението. Ако не станаха ясни числата до момента, да ги повторя още веднъж“, отговори здравният министър и отново съобщи каква е доставката на ваксините.

От думите му стана ясно, че около 50 000 българи ще бъдат ваксинирани. Очаква се обаче и шеста доза от флакона, в момента това е разрешено само за пет дози. В също време се очаква и разрешението за „Модерна“. 

Освен това се работи и по план за провеждане на изборите, потвърди проф. Ангелов. 

„Коя ще бъде отговорна за осигуряване на санитарно-здравните грижи на изборите?“, запита Йотова.

Министърът отговори – РЗИ. 

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply