COVID-19: Shell осигури 1000 обяда за медици на първа линия

Shell България дарява 1000 обяда на медиците на първа линия в борбата срещу коронавируса. Храната се приготвя от служителите на търговските комплекси Shell и се предоставя на 18 болници в 17 града в България. Всяко меню deli by Shell съдържа прясно приготвена салата, сандвич, десерт и бутилка вода. Така компанията отново подкрепя здравната система у нас, след като през март дари гориво на стойност 100 000 лв. за линейките на Центровете за спешна медицинска помощ в страната..

Дарението е част от инициативата на Shell „Зареждане с добрина“, в рамките на която компанията цели да предизвика още по-силна съпричастност и подкрепа към медиците на първа линия в битката с коронавируса. Осигуряването на храна за медицинския персонал е съгласувано с Националния оперативен щаб и Министерството на здравеопазването, като пакетите ще бъдат доставяни поетапно в лечебните заведения. „С това дарение искаме още веднъж да заявим силната си подкрепа за медиците, които се грижат за нас и продължават да спасяват животи въпреки тежките условия. Те са истински герои и заслужават нашето уважение и благодарност.

Като компания, която оперира в България от почти 30 години, считаме за наш дълг да даваме своя принос към обществото и да дадем добър пример в препредаване на добрината“, заяви Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България. Компанията се присъединява към каузата на движението „Благодарим ви, че ви има“, чиято мисия е да подкрепя медиците, които се борят срещу коронавируса у нас. Екипът на Shell благодари на всички, които стоят за инициативата, за партньорството им и за желанието им да правят добро. Търговските комплекси Shell работят със стандартното си работно време, но при строги правила за безопасност. За да защити в максимална степен здравето на своите служители, клиенти и партньори, компанията създаде програмата „Защитени заедно“. Тя е разработена съвместно със здравни експерти и съдържа предписания, базирани на най- добрите международни практики.

Коментари

коментара