COVID-19: Втората доставка от ваксините стигна и до Бургас

В Бургас пристигна вторият транш от 4785 ваксини, предназначени за Югоизточна България. С тях ще бъдат ваксинирани около 2500 медици на първа линия. 1300 от ваксините са за Бургас, предаде БГНЕС. Останалите ще бъдат разпределени за Сливен и Ямбол.

Ваксините ще бъдат съхранявани във фризера на РЗИ. До края на седмицата ще дойдат още ваксини, за да приключи първият етап на ваксинирани. До 10 дни трябва да започне поставянето на ваксини на старите хора в социалните домове.

Очакваме още количества да пристигнат. Капацитетът на този фризер е много голям, заяви д-р Георги Паздеров- директор на РЗИ Бургас. Това са само първите 5 кутии и от утре започваме разпределението за Сливен и Ямбол и към лечебните заведения.

Тук вече ще се включат не само специализираните кабинети за имунизация, които бяха разкрити към тези 7 болници, но ще бъдат включени и всички медицински центрове. До края на седмицата очакваме още доставки, но при всички случаи в рамките на тези 7 дни или в рамките на 10 дни трябва да приключим фаза едно и в началото на следващата седмица да започнем и домовете, каза още д-р Георги Паздеров. 

Коментари

коментара