Предложили Станислав Владимиров за изключване от БСП

Преходът не успя да разклати и стопи столетницата, но Корнелия Нинова уверено следва тази цел. Дали осъзнава или не, но е последователна в разцепването на БСП, пише сайта Пик.

Все пак лидерката на червените рязко е стеснила кръга от съветници, който е сведен до няколко лакеи, предвождани от шефа на пресцентъра Васил Самарски. Той е известен с това, че под негово ръководство партията вече над 10 години няма нито един кмет в Старозагорска област. Та след като накара 10 депутати да напуснат парламентарна група на БСП, Нинова скоро ще остави партията без кметове.

Във вторник след участието на градоначалника на Перник Станислав Владимиров в сутрешния блок на БТВ, тя свикала спешно заседание на Изпълнителния съвет, съобщава „Скандал“. На него нейният верен паж Борислав Гуцанов услужливо предложил Станислав Владимиров да бъде изключен. Това предизвикало остра реакция сред някои от членовете на съвета. Но изненадите не се изчерпали само с това.

Нинова направила доста екзотично предложение във връзка с механизма за подредба на депутатските листи за предстоящите избори. Тя се аргументирала с извънредната епидемиологична обстановка в страната, която по нейните думи ще затрудни работата на Областните съвети по листите. Затова Нинова настояла еднолично да състави и предложи листи на всяка област. Лидерката на БСП подчертала, че поема политическата отговорност от подобен акт и напомнила на присъстващите високия си рейтинг и одобрение. Подобно предложение ще нажежи допълнително страстите в структурите, някои от които със сигурност ще дадат отпор.

Все още е загадка защо г-жа Техно, както я наричат критиците и в столетницата, поде кампанията срещу кмета на Преник предвид факта, че БСП има само двама кметове на областни центрове – Русе и Перник. Според вътрешни източници съветниците на Нинова посочили Станката, както го наричат в червените среди, като потенциална заплаха за лидерския пост. Причината била високото обществено и партийно одобрение, което получил при управлението на водната криза в Перник. Само, че съпартийци познати на Владимиров разказват, че неговата амбиция винаги е била да стане кмет на родния Перник.

Станката зарязва успешната депутатска кариера и се гмурна с хъс и енергия в кметската надпревара миналата година. Той е бивш заместник кмет на миньорския град в мандата на червената кметица, покойната Росица Янакиева. Шефката на БСП не поискала никакви разяснения от ръководството на партията в Перник относно решенията на Владимиров свързани със съкращаването на щата на културните дейци на издръжка от общината и увеличаването на такса смет. Още повече, че шефът на БСП Перник е заместник кмет, а главният секретар на общината също е от ръководството на структурата.

Пернишките червени функционери са в шок от атаката на Нинова и недоумяват защо се простреля в крака като рискува да предизвика острата им реакция месеци преди парламентарните избори. С нелогичните си действия, г-жа Техно започва да затруднява дори и най-върлите си фенове, които все по-трудно си обясняват ходовете й.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply