Изритват Мите Герака – съдържателя на вертепа в Двореца на културата

Договорът на наемателя на ресторант „Двореца“ в Перник ще бъде прекратен в близките дни, разбра zaPernik.com. Съдържателят на заведението Мите Герака е познат на перничани и като собственик на механа „Гераците“. 

Поводът за прекратяване на договора му е последният станал скандален случай на петъчен купон по време на локдаун. Въпреки забраната за събиране на хора в заведения и всички ограничителни мерки, миналия петък на 11-ти декември имаше чалга купон, а музиката от него се е чувала в центъра на града.

Кметът на Перник Станислав Владимиров е възмутен и още с отиването с на работа в понеделник сутрин е решил да започне дейност по отстраняването на Мите Герака като наемател на ресторант „Двореца“.

В петък вечерта перничани бяха възмутени от силна музика в ресторант Двореца, намирщ се в Двореца на културата. Случайни минувачи заснеха купонът отвън и изпратиха десетки сигнали до полицията.

След сигнала до ZaPernik.com моментално бе уведомена администрацията на Община Перник, а полицията обеща да направи проверка на място. Когато пристигнали полицаите, заварили под 15 човека в заведението и казали на собственика да затваря.

Според заповед на министъра за противоепидемичните мерки от коронавирус, не е позволено събирането на едно място на повече от 15 човека.

Според видеоклип, изпратен до редакцията на ZaPernik.com обаче се вижда с просто око, че купонът в Двореца на културата всъщност е бил много по-мащабен – дълги слепени маси отрупани с напитки и храна и повече от 15 човека.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply