Извън Перник: Хазартният бизнес на Васил Божков може да възкръсне от пепелта

Хазартният бизнес на Васил Божков може да възкръсне от пепелта, след като неговите фирми печелят поредица от дела срещу закритата вече Държавна комисия по хазарта и започнаха да си връщат отнетите лицензи. Това показва проучване на Mediapool върху делата, заведени от властите срещу хазартния му бизнес.

Срещу фирмите на Божков бяха предявени като дължими със задна дата данъци, такси и лихви в размер на близо 700 млн. лв., а лотариите бяха закрити. Сайтът 7777.bg сам реши да прекрати дейността си заради наложените запори от НАП, а „Еврофутбол“ остана без лиценз заради неплатените такси и данъци.

През изтеклите месеци обаче държавата не е успяла да докаже в съда първото си обвинение срещу Божков – за неплатените задължения към фиска. Нещо повече – издържаните от данъкоплатците държавни органи търпят загуба след загуба в съдебната зала.

През последните няколко месеца Административният съд – София град е отменил редица решения на Държавна комисия по хазарта (междувременно закрита), с които са отнети лицензите за хазартните игри, организирани от компаниите на Божков. Още през март Комисията по хазарта реши временно да отнеме временно разрешения за хазартна дейност на фирмите на Божков с твърдението, че дължат стотици милиони на фиска. В същото време Националната агенция за приходите издаде уверения на фирмите, че не дължат нищо

Коментари

коментара