Тиха, но бляскава Коледа предстои в Перник

Тиха, но бляскава Коледа предстои в Перник. За първи път тази година заради ширещата се пандемия от ковид 19 няма да има тържествено запалване на коледните светлини, коледни песни и танци край елхата, коледна баница и среща с дядо Коледа. Коледната украса на град Перник обаче вече е готова да създаде празнично настроение у перничани. 

Община Перник с помощта на пернишки фирми за поредна година украсява коледно града, не само в централната градска част, но и в по-големите квартали Изток и Тева.

С нова украса ще засвети улица „Миньор“ в Перник, с коледната украса ще се окичи и прясно ремонтирания надлез „Иван Вазов“. Улиците „Петко Каравелов“ и „Св. св. Кирил и Методий“ също ще бъдат украсени празнично.

В истинска приказка за коледни снимки ще превърнат и двата новоизградени ретро моста при Двореца на културата, които също ще бъдат украсени в светлини. На самия площад пред мемориалния комплекс вече се извисява построената голяма коледна елха, която за поредна година е изкуствена.

Както миналата година, така и тази пешеходната ул. „Търговска“ ще светне богато украсена.

В най-големият пернишки квартал „Изток“ ще засветят големите улици „Ленински проспект“, „Благой Гебрев“ и „Младен Стоянов“.

Коледна украса ще има и на кръговите кръстовища в Перник.

За украсата на града на община Перник помагат местни хора, специалисти по аранжировките, каза секретарят на общината Мартин Жлябинков.

 

Коментари

коментара