Перничани се оплакаха от слабо парно. Директорът на ТЕЦ-а Ясен Кацаров коментира пред ZaPernik.com

В последните дни някои от абонатите на Топлофикация – Перник се оплакват от слабо парно. По думите им градусите за отопление са занижени, а топлината едва едва стига до високите етажи на блоковете. 

По този повод zaPernik.com  попита директорът на Топлофкицаия Перник Ясен Кацаров на какво се дължи липсата на качествено отопление и има ли проблем по отношение на ТЕЦ-а?

„През последните дни поради по-ниските температури, топлоизточника – ТЕЦ „Република“ подава към топлопреносната мрежа гореща вода с температура по-висока с 5 градуса от утвърдения график.В момента тази температура е 88 градуса по Целзий. (по график е от 78-82 градуса). За последните седмици не е имало спиране на топлоподаване от ТЕЦ-а към мрежата. Абонатните станции, които обслужва Дружеството са над 700 и нямаме в реално време наблюдение над всичките“, каза Ясен Кацаров.

Той допълни, че при неудовлетворение от услугите на Дружеството е редно абонатите да подават оплакванията си в писмен вид в деловодните служби – в Минна Дирекция или в ТЕЦ „Република“. Необходимо е да посочат и лице за контакти.  Съобразно датата на входиране на жалбата, липсата или наличие на аварии по топлопреносната мрежа и възможностите на персонала, се извършва посещение в абонатната станция в срок до един или два работни дни.

„Практиката показва, че част от проблемите със слабото парно са и от вътрешни отоплителни, инсталации (течове от инсталациите в мазета, наличие на въздух в радиаторите, намаляване на сечението или запушване на щрангове, преустройство на отоплителните инсталации и др.), поддръжката на които не е задължение на Дружеството“, припомни още Кацаров.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply