СЪПРУГА ПОЩУРЯ: Не мога да преглътна, че е бил с други преди сватбата

Срещнахме се в интернет и си писахме и общувахме около година. Имаше надежди за повече, но тогава живеехме в различни страни на разстояние три хиляди километра един от друг. След това се оженихме и сега, след 5 години брак и 7 години от датата на нашето запознанство, научих, че докато е общувал с мен, съпругът ми имал „отворена връзка“ – срещал се е с други жени. Той не вижда проблем в това. И сега се чувствам нещастна, защото тогава всяка вечер чаках съобщенията от него, а той, оказа се, бил „в приятелски отношения“ с други.

Чувствам се измамена, защото съпругът ми се оказа съвсем не такъв, какъвто изглеждаше. Бях разочарована от себе си, защото вярвах, че той не е такъв. Разочарована от него, защото няма нищо срамно за него от подобно поведение. Разочарована от нас като двойка. Не мога да живея повече с него. Изглежда че изпадам в депресия. Нямам желание да ставам сутрин. Ако не беше детето, никога нямаше да стана от леглото. Нямам желание да докосвам съпруга си, въпреки че по-рано не можех да издържам, без да го докосна дори час. Постоянно си представям, как седях и чакам като глупачка съобщение от него, а той се забавлява с друга.

Често ми е гадно и не мога да спя през нощта, лежа с часове и гледам тавана. Обсъдихме ситуацията, но съпругът ми се умори от тези разговори, а невъзможността да говоря повече ме убива. Не знам как да изляза от тази дупка.

Вероника, на 29 години

Вероника, разбирам ли те правилно, че съпругът ти е имал връзки с други жени, когато още не сте били омъжени? Тоест годината, в която сте общували на разстояние от три хиляди километра? По какъв начин те е измамил? Тогава той е търсил партньор в живота. Може би веднага сте разбрали, че той ви подхожда, някои от думите му в кореспонденцията са докоснали душата ви. Може би първа сте се влюбили и сте искали, вярвали сте, че той изпитва същите чувства.

Разбира се, всяка жена иска да бъде единствената, най-обичаната. Но той те взе за съпруга и вече не търси други жени, той направи своя избор. Вие очаквахте съобщението му, сънувайки, че той изнемогва в копнежа сам, мислейки за вас. Разбира се, периодът на ухажване е много важен. Това са трогателни спомени, чистота и красота. Може би информацията, която сте научили, е помрачила спомени и ви е наранила.

Но как съпругът ви ви е разочаровал? Какъв е той в брака? През всичките години, през които сте били заедно, той е бил невнимателен към вас? Пишете, че сте обичали да бъдете с него, да се докосвате до него, така че като съпруг той ви отива. Защо си представяте как се среща с други жени, за да тровите душата си? Може би сте разочарована от себе си, защото се наричате „глупачка“, която го е чакал. Какво е толкова глупаво има в това?

Мъжът дълго е търсил, мислел, избирал, но е усетил любовта ви дори на три хиляди километра. Очакванията ви не бяха напразни, ако сега сте заедно и имате дете. А това, което се е случило преди сватбата, по-добре оставете за историята.

В крайна сметка двойката се появява след брака. Преди брака много хора грешат; пътят към щастието не е лесен. Защо обезценявате всичките пет години брак? Разбира се, неприятно е да разберете за приключенията на съпруга си, но какво общо имат те днес? Или сега започвате да преразглеждате цялата си семейна история и да намирате други факти, които да ви разочароват?

Дайте си време и спрете да се ядосвате. Погледнете детето, как съпругът ви общува с него, помнете нежността и докосванията ви, съвместните вечери и разходки. Заслужават ли си?

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply