Извън Перник: В първия снежен ден – над 60 катастрофи

Жълт код за валежи от дъжд, сняг и силен вятър е обявен в цялата страна. Републиканските пътища, автомагистралите и високопланинските проходи са отворени за движение и са проходими при зимни условия. Близо 400 машини са обработвали пътищата през нощта, съобщиха от АПИ.

Над 60 катастрофи са регистрирани в полицията до момента, съобщи пред БНР инспектор Лъчезар Близнаков от МВР. „Няма бедстващи граждани и закъсали автомобили. Всички пътища са проходими при зимни условия, дори и планинските проходи. Ограничения има единствено за прохода Троян-Кърнаре, където е забранено движението на пътни превозни средства над 12 тона“.

На телефон 112 са подадени сигнали за 42 инцидента– за самостоятелно катастрофирали превозни средства или напуснали платното за движение след загуба на контрол.

В София 152 снегопочистващи машини извършват обработки във всички райони. Приоритетно се обработват със соли против заледяване улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, основни улици в кварталите, както и стръмни участъци и мостове. По-силен е сноговалежът в южните квартали на столицата.

Градският транспорт се движи по обичайните си маршрути при зимни условия, съобщиха от Столична община. 

От Агенция „Пътна инфраструктура“ съветват водачите на автомобили да тръгват на път с подходящи гуми и да шофират със съобразена с метеорологичните условия скорост

Коментари

коментара