ЛЮБОВ: Той ми каза, че ме обича, но после започна да ме обижда

Срещах се с млад мъж в продължение на почти две години. Отначало всичко беше наред, той искаше семейство с мен, запозна ме с майка му. Още тогава той имаше заповеднически тон към мен. Когато сгреших за нещо, той казваше: „Какво правиш?“, „Ти не разбираш от нищо!“, „Не можеш да мислиш!“. Отговорих, че това отношение ме обижда, но той все пак продължи. Тори, когато вижда красиво момиче, той казва: „Искам да спя с нея, но няма да го направя, защото те имам теб!

Той изобщо не се обажда, когато се налага да сме на разстояние един от друг. Напоследък ми се струваше, че го обичам много повече и инвестирам във връзката ни повече емоция от него. В резултат съвсем наскоро той ме остави с думите, че винаги е искал да пробва нещо друго и че съм твърде сантиментална за него.

Не мога да се справя със стреса, защото той каза, че ме обича и всичко ще се оправи, а след това иска рязко да се раздели с мен. Той казва, че ще е по-добре да скърбя сега, отколкото да съжалявам за целия си живот по-късно.

Нина, на 21 години

Нина, на единствения ти въпрос в писмото ще отговоря директно: не, не е нормално! Според мен всичко е очевидно. Той не те харесва вече и е променил първоначалното си мнание за общо семейство с теб. Първоначално той започна да проявява небрежност към вас, а след това започна да ви се подиграва или игнорира с думи.

Психолозите наричат ​​това емоционално насилие, злоупотреба и подобни взаимоотношения са токсични. И обикновено се препоръчва да ги оставите, ако партньорът нарушител не промени поведението си по никакъв начин или изобщо не реагира на сигналите на другия, че не харесва подобно отношение.

Между другото, не сте написали как сте реагирали на обидните му фрази и действия. От писмото ви виждам изненада и недоумение – как би могъл да говори за планове за вашето съвместно бъдеще и да ви запознае с майка му, а след това изведнъж да промени мнението си рязко.

Очевидно нещо се е случило, след като той е променил отношението си към Вас. Може би някой му е казал нещо негативно. Може би е осъзнал, че по принцип все още не е готов за сериозна връзка. Важно е да не мислите, че вината е във вас. Защото става дума повече за него. И това не означава, че нещо не е наред с вас.

Най-вероятно той е решил, че му е рано да се жени. В края на краищата най-важното е да се уважавате един с друг. След като човек си е позволил такова отношение с вас, е трудно да си представим, че той отново ще започне да се отнася с уважение и любов към Вас.

Ще трябва да разберете защо привличате такива мъже, които си позволяват да се държат лошо с Вас.

Така че съм съгласен с бившия ви, че е по-добре да се разделите сега, да пострадате днес, отколкото да платите много по-висока цена утре.

Но ето какво е изненадващо: че вие не сте се смутила от изключително некоректното му отношение към вас и продължавахте да го обичате, въпреки тормоза. На какво се надявахте? Че ще се отнася по-добре ли? Но какво направи той? Защо продължихте да се надявате въпреки липсата на положителен импулс от негова страна?

Между другото, той също продължава да общува с вас. Обикновено човек се държи по този начин, когато му е трудно да напусне първи. Той иска партньорът му да го напусне и провокира това с лошото си поведение към него.

И последното нещо. Ако ситуацията се повтаря, ако следващият избраник се държи по същия начин с вас, това е ясен знак, че е време да потърсите професионална помощ от психолог. Ще трябва да разберете себе си, да разберете защо привличате такива мъже.

Отговор от психолог

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply