COVID-19: Бойко Борисов в завод за роботи: Участваме в 7 ваксини срещу коронавируса ВИДЕО

Премиерът Бойко Борисов по традиция се активизира през уикендите, особено в социалната мрежа. От над половин година министър-председателят не се е появявал на събитие пред журналисти в София, но пък провинцията е неговата територия през въпросния период на протести срещу властта. И този път предварителна информация за посещенията на Борисов липсваше и единственият източник е Фейсбук страницата му.

Този път той е на инспекция в завод за роботи. Заедно с него са и вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на икономиката Лъчезар Борисов. На премиера бе показано какви роботи се изработват и какво е предназначението им, че се изнасят за цял свят. 

„Ето с тези машинки тестват ваксините за ковид. Те са за канадска компания“, каза директорът. Той съобщи, че над 250 души работят в завода, като повече от половината са инженери.

„Радваме се, че сте избрали да инвестирате тук и носите ноухау-то на западната икономика“, каза Борисов и се поинтересува за заплатите, които се оказа много над средното за страната. Имаме и много наши технологии, като една от тях я внедрихме в Германия и сега всяка седмица им изнасяме десетки машини. Участваме в седем ваксини срещу коронавирус, обяви премиерът Борисов и допълни: 

„Опитваме се да не създаваме паника, но от другата страна на везната са лекарите. Икономиката цялата работи, нищо не се е променило“, каза Борисов.

Той даде за пример Франция, където от вчера са отворени фризьорските салони и хората са били много щастливи. „А при нас нищо не е затваряно“, посочи премиерът. „Видя какво стана на Черния петък. Над 100 млн. лв. допълнително само за здравеопазване този месец са отишли. И това при 10% данък. Затова все питам хората, които живеят навън, да кажат как е“, каза още Борисов.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply