Миньор победи!

Миньор победи Янтра (Габрово) с 2:0 и записа първи успех от 23-ти август. „Жълточерните“, които са съпътствани от редица проблеми, доминираха през целия мач и заслужено стигнаха до трите точки.

Още във втората минута перничани можеха да открият, но удара с глава на Радой Божилов премина покрай десния стълб. Още при слеващата атака Божилов изскочи на чиста позиция отляво, стреля прибързано право в ръцете на вратаря Иван Гошев.
В 27-та минута удар на Чиликов с глава след корнер профуча на сантиметри над напречната греда, пише официалния сайт на клуба minyor-pernik.bg

Все пак логичното се случи в 38-та минута, когато Кристиян Слишков засече с глава центриране отляво и прати топката в долния ляв ъгъл за 1:0.

През втората част гостите се опитаха да реагират и изнесоха играта по-напред. На няколко пъти вратарят на Миньор Алекс Георгиев трябваше да се намесва след центрирания, а перничани отговаряха с контраатаки. В 73-та минута Иван Вълчанов бе фаулиран в наказателното поле, но главният рефер Иван Иванов остави играта да продължи.

Крайното 2:0 оформи Даниел Гогов в 83-та минута, когато с отмерен удар от границата на наказателното поле матира за втори път вратаря на гостите.

С победата си днес Миньор взе глътка въздух и вече се намира на 12-о място в класирането с актив от 14 точки. Янтра от своя страна остава на дъното с едва шест от началото на първенството.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply