Шепа деца от пернишко училище трогнаха медиците на Перник

Деца от пернишко училище изразиха жест на благодарност към лекарите, които са на първа линия в борбата за здравето и живота на хората. Малките ученици от 5-то средно училище „Петко Р. Славейков“ изпработиха специално табло посветено на медиците и тяхната всеотдайност. 

Първоначалната идея на учители и ученици е била да направят подаръци на медиците диск с коледни песни. Но тя е била осуетена с въвеждането на дистанционното обучение.

Ето защо децата сами изработиха постер с мотивиращо силно послание към всички, които спасяват човешкия живот на първа линия в борбата с пандемията.

Директорът на болницата Анатоли Митов прие постера на децата и каза, че той ще бъде поставен във фоайето на болницата, така че да достига ежедневно до всеки служител на болницата.

Ето какво пожелаха децата на лекарите пред тв Кракра:

„Да са живи и здрави и да се пазят“. „Искам да благодаря на лекарите, защото спасяват много хора“.

„Лекарите на са сами, ние ще им помагаме“

„Да знаят, че ние ги подкрепяме“

„Благодарим, че ни пазят и да бъдат много щастливи“

„С този малък жест от деца, директори, родители и учители искаме да изразим възхищението си и обичта към лекарите, санитарите и медицинските сестри в болница „Рахила Ангелова“ в Перник. Ние вярваме в доброто и смятаме, че екипът ще се справи. Искаме да им пожелаем здраве, много сили, удовлетвореност, вдъхновение и щастливи коледни празници с близките и със семействата им. Прекланяме се и ви обичаме“, каза учителката по музика Росица Богословова.

„С този жест ние учим децата да бъдат съпричастни, да подкрепят, за помагат. С тези послания ние искаме да подкрепим трудът и да пожелаем на всички лекари тук в болницата да продължават да са силни. Знаем, че те идват всеки ден на работа с притеснение и страх за своето здраве и това на близките си хора. Не са сами. Ние в нашето училище спазваме правилата и се стараем заедно да преборим тази пандемия“, каза Анна Христова, главен учител в начален етап.

Постерът, направен от детските ръце бе подарен на директора на болницата.

„Много трогателен жест, благодаря от мое име и от името на моите колеги – лекари, сестри, санитари, технически персонал. Благодаря и на лекарите и колегите, които до вчера бяха лекари и санитари, а днес вече са пациенти, защото са поразени от вируса, спазвайки и изпълнявайки служебния си дълг. Искам да пожелая на вашите деца много здраве и много успехи и да им предадате, че този плакат, който ни дават изключително много ни мотивира, въпреки напрежението, което цари в болницата, тяхната обич и внимание ни дава нови сили, с които да продължим борбата с тази пандемия. Надявам се всички заедно да върнем нормалността в нашето общество – за тях, за вас, за техните родители, баби и дядовци“, каза Митов.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply