ЛЮБОПИТНО: Има ли връзка Путин с тайнствена мултимилионерка

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че не знае нищо за любовна афера между руския президент Владимир Путин и акционерът на банка „Россия“ Светлана Кривоногих.

По-рано руски медии, в частност каналите на Telegram, публикуваха твърдение, че двамата са били любовници, а дъщерята на милиардерката – Елизавета, подозрително много прилича на руския държавен глава.

„За пръв път изобщо чувам за такава жена и нищо не мога да ви кажа по този въпрос“, увери Песков.

ЖУРНАЛИСТЫ-РАССЛЕДОВАТЕЛИ НАШЛИ ПРЕДПОЛАГАЕМУЮ ТРЕТЬЮ ДОЧЬ ПУТИНА. ЕЕ МАТЬ — АКЦИОНЕР БАНКА «РОССИЯ»

Акционер банка «Россия» Светлана Кривоногих – бывшая любовница президента России Владимира Путина, а ее дочь феноменально на него похожа, обнаружил … https://t.co/UHNvTdsjkF pic.twitter.com/LYf3JFJQg9

— Россия без цензуры (@NocensorR) November 25, 2020

По рано в Twitter и в Telegram се появи информация за предполагаемо познанство на Владимир Путин със Светлана Кривоногих.

Авторите на разследването пишат, че Путин се е запознал с Кривоногих още преди да стане президент. През април 1999 г., когато все още е директор на ФСБ, той лети по работа с Кривоногих.

Миллиардные активы, роскошные подарки от друзей президента, дочь с отчеством Владимировна и самое элитное жилье в Петербурге, — смотрите наше новое расследование о Светлане Кривоногих, таинственной подруге Путина из 90-хhttps://t.co/g7zjlFWjw4

— Проект (@wwwproektmedia) November 25, 2020

Според вестника Кривоногих е започнала работа в банка „Россия“ през 2001 г. и след това е станала неин акционер. През 2001 г. Кривоногих регистрира фирма в Санкт Петербург под името „Релакс“, в която е записан нейният дял от банката. За първи път информация за такъв акционер, с 3,6% дял, се появява в документите на банката през 2007 г. Към началото на 2019 г. Кривоногих е имала малко по-малко – около 2,8%, или около 800 милиона рубли, въз основа на пазарната стойност на банката.

Авторите на разследването отбелязват, че банка „Россия“, създадена от ленинградските партийни функционери в края на перестройката, набира мощ при Путин и благодарение на него.

До 2000 г. банката не е много популярна и работи основно в Северозападната част на страната, като едва след избирането на Путин за президент е открит неин клон в Москва. Изключителният достъп до държавни активи осигурява на банката растежа, който я превръща в в една от двадесетте най-големи банки в страната, пише „Проект“.

Според изданието Кривоногих притежава и любимия ски курорт на Путин – “ Игора“, намиращ се на 40 км от небезизвестния кооператив „Озеро“, създаден от руския президент. Освен това милиардерката е собственик и на 75% от компанията „Озон“ – притежава земята под нея и нейната търговска марка, нейно е и друго съоръжение за отдих – „Ленинградския център“ в Таврическата градина в Санкт Петербург, което придобива благодарение на подкрепата на банка „Россия“, пише още вестникът.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply