Болна от COVID-19 пернишка учителка преподава на децата от дома си

Това се случва в най-старото пернишко училище 6-то ОУ, което неведнъж е давано за пример, както за кадърни и сърцати учители, така и за възпитани деца.

Пернишка учителка в болничен работи от дома си, видя zaPernik.com. Госпожа Рангелова от 6-то ОУ в Перник е болничен заради коронавирус. Но няма кой да я замести по предмета „Човекът и природата“. Тя обаче включва камерата и „влиза“ в час при учениците си.  Децата я гледат на голям телевизор в училищната стая, стриктно сложили маските си в пълна тишина. Дисциплината е железна.

Децата от 6-ти Б клас дори и не са дочакали служител от училището да дойде да им включи телевизора и да присъства в часа с тях. Те сами са си включили техниката и са започнали часа.

За това разказа директорката на училището Адриана Ольова, която е впечатлена както от колежката си Рангелова, така и от учениците й. Дотолкова, че след часа по „Човек и природа“, директорката кани учениците от 6-ти Б клас при нея, за да им благодари и да връчи благодарствени писма до техните родители.
Адриана Ольова
„VI СУ, 6а клас, час по „Човекът и природата“! Респект, госпожо Рангелова! Всеотдайност, отговорност и любов към професията и към децата! В болничен отпуск заради Ковид, работи от вкъщи, поради невъзможност за намиране на заместващ учител! И онагледяващи опити в домашни условия! „И не, защото е учител станал, защото за учител е роден“, споделя Адриана Ольова.
„Душата се лекува като бъдеш с деца.” – Фьодор Достоевски. Повече от прав е руският класик! 6 час, 6 б клас, виртуален урок с госпожа Рангелова. Влиза колега, за да стартира дисплея и да присъства в часа. И е смаян от изненада! Техниката е пусната, урокът е започнал, децата слушат внимателно и в стаята е пълна тишина! Всички са с маски, не за да пазят учителя, а защото такива са правилата и от отговорност към съучениците и техните семейства. Поканих деца от класа, за да им благодаря и да изпратя благодарствени писма на техните семейства, които са възпитали по този начин нашите слънчица.И за кой ли път открих своята причина да работя в училище“, радва се диракторката на 6-тото Ольова.

Коментари

коментара