Радомирско село с дни без вода, кметът отказва да въведе воден режим

Жителите на радомирското село Извор дни наред нямат вода заради множество аварии на водопроводната мрежа. Противоепидемичният призив на здравните експерти за висока хигиена и често миене на ръцете е неприложим в селото. 

Проблемът с водата в Извор е от години и всички отговорни институции са запознати с него. Има одобрен проект за нов водопровод, но не е ясно кога ще започне реализацията му. Дотогава ВиК Перник ще изпраща екипи в селото, за да кърпят стария водопровод.

„Работят постоянно, но водопроводът е изключително стар. Сега пуснахме водата и гръмна нова авария“, каза кметът на село Извор Емил Стефанов. По думите му само смяната на тръбите може да реши проблемите.

Със заповед на кмета на община Радомир в село Извор е въведен режим на водоподаването. Кметът на селото обаче отказва да организира въвеждането му, обясни пред БНР Румен Янев – технически ръководител на район Радомир към ВиК Перник. Той потвърди, че проблемът с водопроводните аварии ще бъде решен само ако бъде подменена водопроводната мрежа.

Източник: БНР

Коментари

коментара