Хвърлят отрова по селата

Снимката е илюстративна

Сигнали за хвърлена отрова в пернишки села достигна до zaPernik.com. Очевидно, че отровата е предназначена за бездомните кучета, но не е ясно кой я разнася. 

В пернишкото село Студена вече има отровени както бездомни, така и домашни кучета. Хора от селото са забелязали отровено куче  на улицата, а пък други са се сбогували с четириногия си натровен приятел.

Студеначани наричат неизвестния, изсипал отровата: „боклук, „изрод“, „гадина“ и че всичко ще му се върне за стореното.

Подобен проблем имат и в село Ярджиловци. Там пък жители от селото са намерили хляб с антифриз и предупреждават да се внимава.

Хората от селото предполагат, че отново проблема идва от това, че някой не иска да има бездомни кучета. Въпреки, че тези бездомни са били домашни или са поколения от домашните им кучета. Коментира се злата постъпка, както и че в други страни са кастрирани всички кучета и няма този проблем.

Истината е, че от месеци тече кампания за безплатна кастрация, която мина през няколко села. Всеки който е пожелал е имал шанса напълно безплатно да кастрира кучето си и да не се налага да плаща данък за него.

За съжаление обаче, именно сега е сезонът, в който се изхвърлят дворни кучета от „стопани“, които са ги взели само за лятото и след това са си отишли в града оставяйки животното по улиците.

Припомняме че, убийството на домашно животно куче или котка е инкриминарно престъпление и се наказва с цялата строгост на закона.

 

Коментари

коментара