5 неща, които винаги пропускаме при избор на хотел

Вашият избор на хотел може да бъде най-важното решение, което вземате, когато планирате пътуване. Защото от това зависи как ще си изкарате. Неподходяща локация, недостатъчно място в стаите, лоши отзиви и липса на удобства, подходящи за семейството, са част от недостатъците, за които можем да разберем предварително. Как да си спестим излишни главоболия като изберем подходящ хотел за следващата си почивка?

Следвайте тези съвети от професионалистите в хотел „Монтесито“, които ни споделиха най-важните неща, за които трябва да следим, когато правим резервация. Това важи с пълна сила в случаите, когато ще пътуваме извън страната. 

Полезни съвети при избора на хотел

  1. Проверявайте предварително местоположението на избрания хотел

Когато се спрете на хотел, който сте видели от привлекателна обява, реклама в интернет или друго, преди да се решите да запазите стая за вашата почивка, проверете местоположението му. Най-добре това да бъде през Google. Така лесно ще се ориентирате какво се намира наблизо, какво е разстоянието до най-близкото заведение, до плажа, до планината или до пистите. Освен това ще може да проследите дали е спокойно, подходящо ли е за деца. Тоест, ако има големи и натоварени пътища, със сигурност вашата почивка няма да бъде така благоприятна, както очаквате.

  1. Не пропускайте ревюта и отзиви на посетители

Най-добрата стратегия при вземане на решение за дадено място е да съберете колкото може повече  мнение. Проучете добре къде отивате, особено ако сте с деца. Удобствата са важни, както и спокойствието. Интересувайте се от местоположението, храната, има ли условия за игри на открито, шум, къде могат да играят децата, басейни и прочие.

Ако ще пътувате по бизнес, важно е да знаете какви са транспортните връзки с летище, гара. Също така има ли безплатен интернет и с каква скорост. Много неприятно би било да отидете някъде с идеята да свършите работа между срещите и да се окаже, че това няма как да се случи. Затова – интересувайте се предварително. Запознайте се добре с обстановката преди да направите своя избор.

  1. Има ли транспорт до летището?

Изключително важно е ако летите извън страната или в рамките ѝ, да разберете дали даденият хотел осигурява транспорт до летището. Ако е така, чудесно. Ще си платите и няма да се притеснявате. Ако не, имате няколко опции – обществен транспорт, такси, кола под наем. Само че всичко това зависи от местоположението. Обмислете добре тези малки детайли преди да се решите на своя избор.

Ако търсите хотел в София, близо до летището, с удобна локация към града на чудесни цени, с ресторант, детски кът и възможности за организираме на всякакви бизнес и лични събития, хотел „Монтесито“ е на ваше разположение. Прочетете повече и резервирайте стая за следващото си пътуване бързо и удобно през уебсайта.

  1. Не пропускайте да проверите наличността и цената на паркинга.

Ако ще имате собствен автомобил, проверете както наличността, така и цените на паркирането в хотела. Дори ако хотелът разполага с паркинг, той често идва с ценови маркер и може да добави определена сума, за която не сте мислили първоначално, когато сте планували почивката си. Това важи особено много за по-големи хотели в курортите и особено в чужбина.

Ако хотелът няма собствен паркинг, цената може да бъде още по-висока на някои места, където сте принудени да използвате частни паркинги и трябва да се притеснявате дали колата е на сигурно място, дали въобще ще има къде да я оставите и прочие.

  1. Не забравяйте да вземете предвид цената на закуската.

При пътуване с деца или екскурзии и почивки в чужбина често се предлагат пакети с включена закуска. Интересувайте се предварително какво съдържа тя и каква е цената без закуска. В зависимост от това къде се намира вашият хотел, дали сте с деца, какви са очакванията ви към почивката и прочие, изберете дали да заплатите за закуска допълнително, или да търсите хотел с включени всички хранения (понякога излиза по-изгодно). Много често хора, които искат да се разхождат, да опознават нова култура или място, избират да включат само закуска към нощувката си. За удобство, повечето хотели са я предвидили, а други – предлагат минимално доплащане. Помислете за тези неща предварително.

Търсенето на подходящо място за следващата почивка или бизнес пътуване може да е уморително и да изисква повече време. Но то е прекрасна инвестиция в едно приключение, което зависи изцяло от вас. Изберете най-доброто и се радвайте на спокойна почивка с най-близките или на успешно фирмено събитие или срещи.

Коментари

коментара