Треньорът на Миньор Перник Христо Янев – с благотворителна кауза за деца

Снимка: БФС

Старшият треньор на ФК Миньор- Перник Христо Янев е подел благотворителна акция в помощ на болни деца. Още преди да застане за втори път начело на миньорци, Янев подде дарителска кампания, озаглавена „7 истории“. Целта е набиране на средства за изграждане на терапевтичен център за деца с проблеми в развитието и комуникацията.

През месец юли Христо Янев изкачи връх Монблан с цел популяризиране на каузата децата с аутизъм да получат равен шанс в обществото, а към кампанията вече се присъединиха редица популярни личности.

Сред дарителите са и футболистите от мъжкия национален отбор на България, които изразиха подкрепата си към благотворителната кауза на знаменития футболист от близкото минало и настоящ треньор на Миньор.

Преди мача срещу Уелс от турнира Лига на нациите, състезателите на Георги Дерменджиев дариха както финансови средства, така и екип с автографи.

Всеки може да се включи към благотворителната кампания, като изпрати SMS с текст DMS SEDEM на номер 17 777, а повече за идеята можете да научите на сайта на инициативата.

Коментари

коментара