Голям търговски комплекс започват да строят в град Радомир

Крайпътен търговски комплекс скоро ще се появи в град Радомир. Той ще се намира на самия път София- Кюстендил, точно под радомирската поликлиника. Става въпрос за хранителен обект. Мястото, на което ще бъде построен е частна собственост, запустяло от години.

Това съобщи председателят на Общински съвет – Радомир Светослав Кирилов в интервю за Дарик радио. На миналата общинска сесия съветниците са гласували и дали разрешение за изграждане на пътна връзка във връзка с търговския комплекс.

В момента се синхронизират всички дейности по съгласуване на изграждането с Агенция “Пътна инфраструктура”, КАТ и т.н. Ние бяхме една от институциите, от които се изискваше съгласие. Такова съгласие беше дадено от Общински съвет – Радомир и в момента пречки за изграждането му няма“, каза Кирилов.

Според него инвеститорският интерес към Радомир е голям. Това се дължи на стабилно финансово състояние и предвидима политика на Община Радомир,

„Ние сме хора, които сме отворени към всеки желаещ да инвестира на нашата територия, разбира се при определени условия, които аз лично намирам за благоприятни. Нашето географско положение е изключително подходящо, оттук преминава първокласният път София – Кюстендил, на броени километри сме от автомагистрала “Струма”, също така сме близо и до столицата“, допълва Кирилов.

„На територията на нашата община, във времето, когато много от заводите и предприятията в страната фалираха, или имаха проблеми, 95% от предприятията тук успяха да се запазят и да се укрепят както финансово, така и икономически. И сега виждам добър ръст във всички тези предприятия. В рамките на последните 2 години, 3 от големите предприятия на територията на общината – Електрик, Ветпром, 3А Стийл, инвестираха огромни средства в своята вматериална база, разшириха своята дейност, а сега берат плодовете от тази своя инвестиция“, допълва още председателят на общинския съвет.

Коментари

коментара