Турският производител Karsan доставя на Перник 13 големи екоавтобуси

13 броя автобуси Citymood на турският производител Karsan, задвижвани на газ ще бъдат доставени на Перник. Това ще се случи през първата половина на 2021 година.

Предлагайки транспортни решения за нуждите на мобилността на века от фабриката си, намираща се в Бурса, турският производител Karsan запазва позицията си на партньор за решения за много страни с широката си гама както екологични, така и иновативни продукти.

За пореден път Karsan, като победител в търга за градски автобуси в България, заедно с българския си дистрибутор Булбус Трейд, трябва да достави 13 броя автобуси Citymood, задвижвани с CNG, на град Перник. Фирмата производител отговаря на всички необходими екологични критерии от последния търг, ще достави автобуси, задвижвани със СПГ, на град Перник през първата половина на 2021 година.

Заедно с българския си дистрибутор Булбус Трейд турската  фирма ще достави първия си парк от големи екоавтобуси за подпомагане на обновяването на остаряващия автобусен парк на град Перник.

Музафер Арпачиоглу, заместник генерален директор на Karsan Commercial Affairs, каза:

„Щастливи сме, че спечелихме търга с нашите 13 броя 12-метрови автобуси Citymood, задвижвани с CNG, на българския пазар, където вече присъстваме с нашите превозни средства Jest и Atak. Благодарение на силните взаимоотношения, които установихме с нашите дилъри въпреки пандемията и стриктното ни наблюдение на целевите пазари, ние непрекъснато продължаваме да получаваме поръчки от различни градове в Европа и да печелим търгове за обществен транспорт“.

Предлагайки нисък разход на гориво и ниски експлоатационни разходи, градският автобус Citymood осигурява на потребителите оперативен комфорт с пълен цифров дисплей с диагностична функция, широк зрителен ъгъл и автоматична скоростна кутия, като същевременно превръща градското пътуване в забавно изживяване и лесна употреба с ниския си подов дизайн, независимо предно окачване и изключителен комфорт. Екологичният FPT CURSOR 8 Turbo CAS Intercooler на CNG задвижван от CNG двигател на Citymood с обем на цилиндрите от 7,8 литра произвежда мощност от 243 кВт и максимален въртящ момент от 1300 Нм, съобщава сайтът auto-press.net.

Коментари

коментара