Областният управител на Перник Емил Костадинов участва в европейска кампания за отговорност на пътя – ВИДЕО

Областният управител на Перник Емил Костадинов се включи в Eвропейската кампания ROADPOL – „Дни на безопасността на пътя“, която стартира от днес и ще продължи до 22-ри септември.

Целта на инициативата е да намали до 0 поне за един ден броя на загиналите при пътнотранспортни произшествия, който за европейския континент е 70 човешки живота на ден.

„Остани жив! Пази живота!“, призова губернаторът на Перник чрез видеоклип.

Организаторите от ROADPOL застъпват позицията, че за жертвите на пътя отговорността е на всички, и призовават за внимание при участие в движението по пътищата, за да защитим себе си и другите от пътни инциденти и вреди.

Имайки предвид, че страната ни е пълноправен член на ROADPOL и за България в Дните на безопасността на пътя с мото „Остани жив! Пази живота!“ 16 септември 2020 г. е обявен за Ден без загинали на пътя.

Дните на безопасността на пътя в нашата страна ще се проведат в седмицата 16-22 септември 2020 г., като лично министърът на вътрешните работи отправи призив събитията на МВР и партньорите да се посвещават на Дните, в т.ч. преди и след седмицата.

За успешното провеждане на кампанията Дни на безопасността на пътя и Деня без загинали на пътя – 16 септември 2020 г., за времето от 14.09.2020 г. до 20.09.2020 г. е предвиден  засилен контрол на движението по пътищата и в максимална степен респектиращо полицейско присъствие по автомагистралите, главните пътища, основните пътни артерии, водещи към по-големите населени места, както и в населените места.

Коментари

коментара