Кампания за безработни младежи организират в Двореца на културата

12 август – Международен ден на младежта

На 12 Август 2020 Дирекция „Бюро по труда” гр. Перник за поредна година ще се включи в отбелязване на „Международен ден на младежта“.

В тази връзка служители на Дирекция „Бюро по труда” гр. Перник ще участват в информационна кампания, с която да популяризират сред младите хора дейността на „Бюро по труда”. 

Информационната кампания с участието на Дирекция „Бюро по труда” гр. Перник ще се проведе пред Двореца на културата от 19 ч..

Посетителите ще могат да разговарят с трудови посредници, които всекидневно консултират и мотивират младежи до 29 – годишна възраст, както и с EURES съветник, предлагащ възможности за реализация в чужбина. На място ще запознаем младите хора със свободните работни места, както и с действащи програми и проекти от ЗНЗ и ОП РЧР. 

С участието в тази инициатива се стремим да привлечем възможно най-много млади хора, които никога досега не са били регистрирани в бюро по труда – младежи, отпаднали преждевременно от образователната система; ученици, завършващи средно образование, студенти. По време на посещението си те ще получат пълна и достъпна информация за всички услуги, от които биха могли да се възползват – консултиране, професионално ориентиране, мотивиране, посредничество при търсене на работа, помощ за изготвяне на документи за кандидатстване и др..

Целта на нашето участие е в „Международния ден на младежа“, младите хора да припознаят Дирекция „Бюро по труда” гр. Перник и филиалите в Радомир, Брезник и Трън и техните служители, като сигурен и лоялен партньор при търсене на работа и обучение.

Коментари

коментара