Майка от Перник: Състоянието на Влади се влоши, детето умираше пред очите ми

Момченцето от Перник, което от самото си раждане се бори за живота си е получил тежки гърчове след инфекция на гърлото. За това разказва майка му Вержиния:

„От инфекция на гърлото синът ми получи 39,9 градуса температура, която предизвика 30-минутен гърч. Спаси го диазепам. Над 30 минутен гърч не е съвместим с живота. Детето буквално умираше пред очите ми“,

разказва Вержиния Георгиева.

След извикана линейка, Влади е приет в Бърза помощ. Там високата температура е овладяна и детето е преместено в неврологичното отделение на Университетска Турска болница. Специалистите са констатирали епилепсия и са започнали лечение.

В момента малкия Влади приема два антибиотика и лекарство за епилепсия. Заради тежкото му състояние е прекратена рехабилитацията му за една седмица. Влади се бори с децка церебрална парализа.

„Синът ми Владислав е роден в 33 гестационна седмица. Извадихме го в последният момент, преди да изпадне в клинична смърт. И моят живот беше застрашен, защото светкавично развих тежка преекламсия. Отредено ни е да живеем и да се борим…“,

разказва майката на Влади за първите мигове живот на сина си.

С помощта на специалисти, лекари и с подкрепата на благородни хора, семейството се бори за всяка гръдка живот на момчето си.

„Моля ви, молете се за детето ми! Освен с ДЦП Влади трябва да се бори и с епилепсия“,

казва майката на Влади.

Можем да им помогнем с участие в Благотворителен базар „Бъдеще да Влади“,   

Средства за момченцето се събират в сайта Хелпкарма

както и на Банкова сметка:  BG36RZBB91551011799246
                                                       BIC: RZBBBGSF
                                                       Владислав Георгиев Асенов

Коментари

коментара