Ден на отворените врати по роботика за първи път в Перник

Ден на отворените врати по роботика за първи път в Перник – Да прегърнем бъдещето!

„Ден на Роботиката“ напълно безплатно и ексклузивно ще бъде организиран за децата от Перник от Димитър Рангелов, в който вълшебствата на технологиите ще им бъдат разкрити!

Провеждането му ще се осъществи на 15-ти август (събота) от 11.00 часа в Детска академия “ВИП-ЧЕ”.

Този демо ден ще бъде пълен с игри, подаръци и запознанства с дрони, роботи и програмиране с участието на любимите детски герои Гъмбол и Дарвин, както и популярната сред малчуганите игра Майнкрафт. Всички са добре дошли без предварително записване, условията са любопитство и желание за потапяне в нещо ново и вълнуващо.

Не е нужно технологиите да ни раздалечават, заедно можем да осъществим връзката между дигиталното и реалното!

Събитието определено ще допадне на децата от Перник, защото ще им представи познати на тях удоволствия в нова и практична светлина. Миналогодишните два демо урока на близка тематика и отново водени от Димитър Рангелов, пожънаха голям успех.

Малките участници разшириха кръгозора си със създаване на пиано от ябълки, крачкомер и дори се докоснаха до програмирането с робот за игра на “Камък, ножица, хартия”. А ние се изумявахме от колички с дистанционно управление и ходещи кукли, които казват „мама“ – части от миналото, които често биват посрещани с незаинтересовано повдигане на рамене от децата ни.

Сега има къде по-интересни за тях неща – дрони, роботи, те знаят за тях, но определено не ги срещат особено често в ежедневието си.. И макар с умиление да се сещаме за нашето детство, спомените ни са единствения начин да се върнем към него. Това, което е по силите ни, обаче, е да осигурим децата си възможност да развият умения, които са в крак с новото време и така да се превърнем в най-успешните родители. За това и инициативи като Демо Деня по Роботика предоставят една ценна възможност на децата ви не само да се докоснат до технологиите на бъдещето, но и да се научат да си служат с тях.

С вашето участие ще им помогнем да не са просто потребители, а нещо повече – създатели, за да изпъкват сред техните връсници. Нека впечатлим децата си сега, за да могат те да впечатляват след това.

Текст: Елица Даскалова

Коментари

коментара