32 спортни клуба в Перник получиха субсидия

32 клуба в Перник ще получат субсидия от Община Перник. Тя е заложена като обещание още със старта на мандата на новия кмет Станислав Владимиров.

„Средствата бяха осигурени още в началото, просто оставаше да бъде приета дългочакваната Наредба, според която пернишките клубове да получат средства, така, че да няма субективен фактор при раздаването на тези средства“,

обясни секретаря на общината Мартин Жлябинков.

Първите траншове към пернишките клубове вече са факт. 450 000 лева трябва да се предостави за спортно-тренировачна дейност на отборите.

Перник вече има два отбора в професионалния спортен ешалон. Това са мъжките отбори по футбол и волейбол. Тези два отбора не попадат в обхвата на Наредбата и кандидатстват за финансиране от държавата.

Отделно Община Перник е определила субсидия от 250 000лв. за футболния клуб Миньор, а за волейболния отбор – 50 000лв.

Така остават за разпределение 145 000лв. Те се разпределят между клубовете по определени критерии. В предвид се взима дали клуба има картотекирани състезатели, които са участвали в държавно първенство.

От Община Перник увериха, че въпреки допуснатите неточности в заявките на кслубовете, субсидията е разпределена на справедлив и прозрачен принцип.

Източник: Кракра тв

Коментари

коментара